• Pregleda: 4988

Bela Mesaroš pobednik veteranskog turnira "Memorijal Ervin Danka"

Bela Mesaroš, legenda subotičkog i jugoslovenskog stonog tenisa, pobedio na prvom otvorenom turniru ("Memorijal Ervin Danka") za veterane (preko 60 godina).
Bela Mesaroš pobednik veteranskog turnira "Memorijal Ervin Danka"

U izvanrednom finalu posle pet iscrpljujućih setova Mesaroš (Spartak, Subotica) je savladao Franju Galaca (Suboticatrans). Dve bronze pripale su Predragu Iliću iz Beograda i Miroljubu Simoviću iz kragujevačkog Radničkog.

Stefan Kostadinović (Spartak) priredio je veliko iznenađenje pobedivši u finalu u apsolutnoj kategoriji sa 3:2 gosta iz Mađarske Viktora Ferenca (Segedin). Bronzane medalje osvojili su Robert Marki (Segedin) i Mihalj Šoti (Železničar Eurodrvo, Subotica).

Najbolji u kategoriji od 40 do 50 godina bio je Milutin Glavaški iz Bečeja. U finalu je sa 3:0 pobedio Darka Popovića (Sombor). Treća mesta osvojili su Davor Tintor (Mladost, Nova Pazova) i Milan Trbović (Spartak). Subotičanin Stojan Bela (Železničar Eurodrvo) pobedio je u finalu Miloša Kramarušića (Beograd), dok su bronzane medalje pripale Perici Pejoviću (Bečej) i Jovanu Kovačeviću (Mladost, Nova Pazova).

Takmičenje je okupilo 70 veterana iz Srbije i Mađarske. Trofeje i robne nagrade obezbedio je Stonoteniski savez Subotice, dok je porodica Ervina Danka pružila svu podršku organizatorima.

Izvor: Dnevnik Online

povezane teme

1
kojedaje Odgovori
a Kalinic?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.