Komentara: 4
Pregleda: 6165

Bebe se najčešće rađaju krajem leta

30.01.2013. u 23:51h
Izvor: RTV City
Prema podacima gradske Službe matičara, u Subotici se najviše dece rađa u avgustu i septembru. Kada je reč o odnosu brojeva rođenih dečaka i devojčica, statistički podaci govore da je taj broj gotovo srazmeran.
Bebe se najčešće rađaju krajem leta

Ono što će možda ulepšati dosadašnju sumornu činjenicu da je natalitet u velikoj meri u padu, je podatak da je tokom 2011. i 2012. zabeležen povećan broj novorođenih beba, u odnosu na godine unazad.

Tokom prošle godine rođeno je nešto više od 1400 beba, dok je 2011 na svet došlo nešto više od 1300 beba. Najveći broj novorođene dece zabeležen je 2000 i 2001 godine, kada je rođeno preko 1600 mališana. Ovi podaci itekako ulepšavaju dosadašnju sumornu statistiku kada je natalitet u pitanju.

Avgust i septembar su meseci, kada se u našem gradu rodi najviše beba. Taj podatak se poklapa i sa nedavno rađenim istraživanjem koje pokazuje da mnoge osobe slave rođendan oko 23. septembra, odnosno da se najviše rođenja beleži baš tog datuma, iako to nije najbolje vreme za rađanje.

Ovu informaciju naučnici povezuju sa Novom godinom, najčešćim vremenom začeća, s obzirom na to da trudnoća prosečno traje 265 dana. Kada je u pitanju odnos u broju novorođenih dečaka i devojčica, od Žužane Odri Kakonji smo saznali da nema bitnijih promena, te da je taj broj srazmeran.

Iz Matične službe podsećaju roditelje koji su nedavno dobili bebu da je rok za prijavu novorođenčeta 30 dana. Od dokumentacije roditelji treba da ponesu bolničku prijavu, izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o državljanstvu i ličnu kartu. Za dodatne informacije potrebno je da pozovu Službu matičara na broj 626 795.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 6165

Povezane vesti

Povezane teme

matična kancelarija

rođeni

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.