Komentara: 0
Pregleda: 2137

Bazar zdravlja sutra u megamarketu "024"

31.01.2019. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvana, Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje, Dom zdravlja i Apoteka Subotica, uz podršku Društva za borbu protiv raka, organizovaće promotivnu zdravstvenu akciju sutra, 1. februara, u megamarketu "024" (Univerexport). U periodu od 9 do 12 časova, sugrađani će biti u prilici da prekontrolišu svoje faktore rizika i zdravstveno stanje.
Bazar zdravlja sutra u megamarketu "024"

Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje meriće zainteresovanim sugrađanima pritisak, vrednosti šećera i masnoća u krvi, vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, a takođe će deliti korisne savete o zdravlju i odvikavanju od pušenja. Farmaceuti Apoteke Subotica predstaviće pušačima pomoćna lekovita sredstvima, koja im mogu pomoći u procesu ostavljanja cigareta, kao i promotivne proizvode svoje apoteke i nekoliko renomiranih farmaceutskih kuća za jačanje imuniteta i nadraženo grlo kod pušača.

- Na našem štandu, razgovaraćemo sa sugrađanima o njihovim pušačkim navikama, o odluci da ostave duvan, pružićemo im podršku, ponuditi savete i besplatne uzorke preparata koji će im pomoći da ojačaju imunitet, olakšaju tegobe izazvane pušenjem ili tegobe koje osećaju tokom apstinencije od cigareta. U pitanju su pastile od islandskih lišajeva koji pomažu kod odštećene sluzokože grla, tablete sa vitaminom c i cinkom sa ukusom jagode koje jačaju imunitet, kao i naše čajeve za smirenje i jačanje imuniteta - najavljuje Jelena Pavlović, portparolka Apoteke Subotica, dodajući da sugrađani mogu da se konsultuju sa farmaceutima o ostavljanju cigereta svakoga dana, u bilo kojem od 22 ogranka.

Istog dana, od 13 časova, volonteri i vršnjački edukatori gradske organizacije Crvenog krsta će, u saradnji sa lekarima Zavoda za javno zdravlje, održati dve edukativne radionice za srednjoškolce na temu "Prevencija bolesti zavisnosti - odoljevanje socijalnom pritisku" i "Reklame i sponzorstvo - da li sam medijski pismen?".

- Akcenat rada Crvenog krsta je na prevenciji, odnosno da do svega ovoga uopšte ne dođe, da se spreči da mladi ljudi uopšte počnu da uzimaju cigarete ili neke od njihovih zamena koje se danas nalaze na tržištu - poručuje Zoran Milovanović, stručni saradnik Crvenog krsta Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2137
Povezane teme

apoteka subotica

zavod za javno zdravlje

bazar zdravlja

dom zdravlja subotica

kontrola zdravlja

centar za promociju zdravlja

crveni krst subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.