Komentara: 0
Pregleda: 2693

Bazar zdrave hrane

17.10.2012. u 13:02h
Izvor: Radio Subotica
Bazar zdrave hrane

Povodom Svetskog dana hrane (16. oktobar), u Gimnaziji "Svetozar Marković" juče je održan Bazar zdrave hrane. Učenici škole pripremili su specijalitete koje su njihovi drugari mogli da probaju, a deljen je i promotivni materijal o prednostima i važnosti zdrave ishrane. 

Zdrava hrana je ukusna, kažu djaci koji su danas probali razne đakonije od voća i povrća, ali većina priznaje da im je fast fud čest izbor hrane tokom dana. Gimnazija već četvrti put organizuje sličan program povodom Svetskog dana hrane. 

Ove godine, pre organizovanja Bazara zdrave hrane, 120 učenika Gimnazije prošlo je edukativne radionice na temu zdrave ishrane koje su vodili stručnjaci Centra za promociju zdravlja.

U okviru bazara, prikazom fitnes vežbi promovisan je i značaj fizičke aktivnosti.

Obeležavanje Svetskog dana hrane

Povodom Svetskog dana hrane subotička Mlekara obezbedila je hiljadu raznovrsnih jogurta mališanima bez roditeljskog staranja iz Novog sada, Sremske Kamenice, Beograda i Sombora. Humanitarna akcija je početak saradnje Mlekare Subotica i Banke hrane, koja ima za cilj da promoviše kulturu solidarnosti, donatorstva, podstakne društveno odgovorno poslovanje i podigne javnu svest o problemu siromaštva u Srbiji. Banka hrane je nevladina, humanitarna organizacija osnovana krajem 2006. godine sa ciljem da doprinese smanjuju siromaštva u Srbiji, kao i na promovisanju solidarnosti medju gradjanima.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2693
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

svetski dan hrane

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.