Komentara: 19
Pregleda: 3366

Basket: Počele prijave za 5. Memorijal "Branko Zrnić"

23.07.2018. u 14:42h
Izvor: Subotica.com
Počele su prijave za tradicionalni turnir u basketu u Bajmoku. Kotizacija po ekipi (3+1) iznosi 4.000 dinara, a prijave su do 27. jula. Maksimalno 24 ekipe.
Basket: Počele prijave za 5. Memorijal "Branko Zrnić"

U subotu, 28. jula, u Bajmoku održaće se tradicionalni memorijalni turnir "Branko Zrnić", peti u nizu. Turnir je upriličen kao sećanje na prerano preminule košarkaše iz Bajmoka, Branka Zrnića - Barabu i Branka Zrnića – Čuku.

Od ove godine ovaj turnir se nalazi u kalendaru Košarkaškog saveza Srbije (KSS) u sklopu 3x3 RODA državnog prvenstva  i u kalendaru FIBA, te će pobednik turnira steći pravo da se bori na završnom turniru 19. avgusta u Beogradu.

Turnir će se održati na SC "Dušan Duda Maravić", gde će biti postavljena dva zvanična sport court terena. KSS će delegirati sudije, kao i delegata samog takmičenja.

Takođe, biće održano i takmičenje u šutiranju trojki. Ekipa 3x3 Srbije je pre mesec dana postala po četvrti put Svetski prvak u basketu 3x3, srednjoškolci Ekonomske škole ,,Bosa Milićević“ - Subotica su državni prvaci u kategoriji srednjoškolaca a od narednih Olimpijskih igara ( 2020. godine u Tokiju) ovaj sport je uvršten u zvanične sportove.

Pored velikog prelaznog pehara obezbeđen je bogat nagradni fond (preko 100.000 dinara), vikend na Zlatiboru, kao i robne nagrade KSS.  

Prošlogodišnji pobednik bila je ekipa Agrarpromet (Prlja, Stojanović, Cvjetković i Kalaba), koja je u finalu savladala ekipu "Lični" (Drakulić, Sokolović, Miščević, Ljubenković).

Prijave za turnir mogu da se obave putem FIBA 3x3 sajta ili telefonom 060/68-66-966 (Aleksandar Lero). Rok za prijave je 27. jul, do 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 3366
Povezane teme

Bajmok

memorijalni turnir branko zrnić

basket

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.