• Pregleda: 2143

Balažević: Zaokružiti projekat energetske efikasnosti

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine dodelio je 2 milion dinara za postavljanje solarnih kolektora u Domu za odrasla lica, kao i postavljanje kotlarnice na biomasu. Pored toga, dodeljena su i sredstva u visini od 2,1 milion dinara za realizaciju IV-te faze radova na postavljanju sistema za detekciju i dojavu požara u Domu ,,Dudova šuma’’ od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Balažević: Zaokružiti projekat energetske efikasnosti

Gerontološki centra Subotica godinama se trudi da postane ekološka kuća i kroz različite projekte poboljšava energetsku efikasnost objekta. Prošle nedelje, Pokrajinski sekreterijat za energetiku odobrio je 2 miliona dinara za postavljanje solarnih panela na objektu Doma za odrasla lica i još je odobrio 5,7 miliona za postavljanje uređaja za sagorevanje biomase koji će biti postavljen u navedenom objektu.

Državni sekretar pri Ministrarsvu za rad je uputio apel lokalnoj samoupravi da ne smanjuje budžet za socijalnu zaštitu, jer će se ponovo doći u situaciju da neke usluge poput pomoći nege u kuću u prigradskim naseljima ugase, ili neki gerontoloških klubovi. Time bi lokalna samouprava izgubila epitet lidera u socijalnoj zaštiti. Sekretar je najavio i da će ministarstvo uskoro da raspiše konkurs za nevladine organizacije.

Gerontološki centra u Subotici preko gradskog programa javnih radova angažovao je devet lica, za javne radove za osobe sa invaliditetom sedam lica na šest meseci. Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo obezbedio novac za nastavak projekta seoski domaćin i angažovana su dva lica.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

6
Vesko Odgovori
Kako otpremnina?.Nisi ti kriv sto si primio, vec taj ko ti je odobrio.
sansa Odgovori
bravo. odlučno u borbi sa sns i svm! do pobede!
KOLOMPAR-PETROVIĆ Odgovori
Samo g-din Balazevic, može da se suprotstavi SNS-u!!
Podrška Balazevicu!!!
drp trejd Odgovori
neplasim se da neces zaokruzit
šta ovo znači Odgovori
Ima li dežavni sekretar pri ministarstvu za rad ime i prezime?
@sta ovo znaci Odgovori
Dok je bio u DS-u imao je, cini se da su ga ovi sa yu-eco brzo zaboravili...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.