Komentara: 11
Pregleda: 14571
Foto

Baka i unuk ostali bez krova nad glavom

11.01.2021. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
U subotu, 9. januara, oko 18 časova došlo je do požara u porodičnoj kući u Malom Bajmoku. U trenutku zapaljenja u trošnoj kući boravili su starija gospođa, njen unuk i ćerka. Nije bilo povređenih ali je velika materijalna šteta.
Baka i unuk ostali bez krova nad glavom

Samo jedan trenutak bio je dovoljan da naša sugrađanka Marcela Stantić (68) ostane bez krova nad glavom. Požar koji je u subotu oko 18 časova buknuo u njenom skromnom domu u Kosmajskoj ulici, u kome živi sa ćerkom i četvorogodišnjim unukom, progutao je bukvalno sve i ostavio ih na ulici.

- Sve se odigralo jako kratko. Otišla sam napolje po drva, a unuk je nešto ubacio u peć. Vratila sam se posle samo nekoliko minuta i videla da gori kauč pored šporeta. Pokušala sam da ugasim vatru, ali se ona brzo štirila po ćebadima i zavesama – priča nam Marcela, još uvek sva u šoku. – Kada sam videla da ne mogu ništa da učinim, uzela sam da spasim dete, obukla ga i iznela ga napolje.

Baka i unuk ostali bez krova nad glavom

Vatrogasci su došli vrlo brzo,  požar je ugašen bez većih problema. Međutim, vatrena stihija odnela je sve što je ova porodica imala. U pepeo je pretvoreno sve od poda do plafona.

- Imamo nešto malo stvari, što smo uspeli da uzmeo i u čemu smo bili. Ostalo je sve uništeno – u suzama će baka. – Inače nas troje živimo od moje penzije koja je 28 hiljada dinara. Ćerka mi ne radi, dete raste, nije nam lako, a sada smo ostali bez ičega. Privremeno smo kod starije ćerke, a gde ćemo posle stvarno ne znam.

Baka i unuk ostali bez krova nad glavomDom bake Marcele nema kupatilo, ima tri prostorije i hodnik na ulazu. U dvorištu je deo gde je živina, ali dotle požar nije stigao.

- Jako mi je teško sve ovo da gledam Odem da nahranim živinu i ne mogu da smirim suze. Od našeg doma ostao je garež. Bar da imamo negde privremeno da se smestimo, to bi nam sada najviše značilo – teškog glasa kaže baka.

Baka i unuk ostali bez krova nad glavomBaki i njenoj porodici je svaka pomoć dobrodošla. Najhitnija je sanacija kuće i privremeni smeštaj za njih. Svi koji žele da pomognu mogu ti da učine uplatom, u skladu sa mogućnostima, na račun 205-9001001870059-06 (Komercijalna banka) ili kontaktiraju Marcelu putem telefona 060/30-51-018.

Izvor: Subotica.com
Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici Požar u porodičnoj kući u Kosmajskoj ulici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 14571
Povezane teme

požar

gašenje požara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.