Komentara: 2
Pregleda: 2632
Foto

Bajkovito veče u Školskom centru "Dositej Obradović"

23.12.2021. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
Pred punom salom i u prazničnom raspoloženju, đaci Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović" sinoć su premijerno izveli svoju novogodišnju predstavu "Petar Pan", nakon koje je priređena prodajna izložba humaniranog karaktera.
Bajkovito veče u Školskom centru "Dositej Obradović"

U predstavi je učestvovalo čak 60 đaka, a stvarali su je gotovo dva meseca, zajedno sa svojim vaspitačima, nastavnicima i pomoćnim osobljem škole, koje se uključilo u izradu rekvizita, kostima i svega što je bilo potrebno da ostvarenje "Petar Pan" ugleda svetlost dana.

- Mi jesmo obrazovno-vaspitna ustanova, ali smo specifični po mnogo čemu. Nekada to naše obrazovanje ostavimo po strani, odnosno nije nam uvek prioritet, već su mnogo bitnije one aktivnosti koje pravimo sa decom, a u kojima ona zaista uživaju i verujete da je u protekla dva meseca cela škola bila u duhu Petra Pana i jedva smo čekali ovaj dan, da pokažemo sve što smo sa velikom pažnjom pripremali - kazala je Nataša Nimčević, direktorka Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović".

Bajkovito veče u Školskom centru "Dositej Obradović"Bajkovito veče upotpunila je prodajna izložba humanitarnog karaktera u holu škole, na kojoj su prisutni po simboličnim cenama mogli da pazare novogodišnje ukrase, od ornamenata, venčića i jelki pravljenih od testa, pa sve do medenjaka, malih pinjata i jastučića, koje su đaci izrađivali na kreativnim radinicama sa svojim vaspitačima i nastavnicima.

To deci izuzetno mnogo znači i baš se rado odazivaju na radionice. To je zapravo i najinteresantniji deo rada sa njima u kojem vole da učestvuju. Mi imamo jedan kreativni tim koji daje svoj maksimum, a đaci su prosto oduševljeni i oni daju taj pečat da bi sve ovo na kraju lepo izgledalo - kazala je Ivana Babić, iz tima nastavnice defektologa Sandre Milovanov, za likovnu sekciju.

Bajkovito veče u Školskom centru "Dositej Obradović"Ovoj prodajnoj izložbi, prethodile su dve koje su se održale u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i Politehničkoj školi, a sav prihod namenjen je za novogodišnje paketiće za decu sa Kosova i Metohije.

- Jako je važno da našu decu učimo humanosti. Iako je ovo vreme kada obično na našu adresu stižu donacije, jako je važno da ih učimo tome da za dobrobit drugih, nešto sami treba da doprinesemo - poručila je direktorka Školskog centra sa domom učenika "Dositej Obradović".

Izvor: Subotica.com
Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera Novogodišnja predstava i prodajna izložba humanitarnog karaktera
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2632
Povezane teme

dom učenika Dositej Obradović

dečja predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.