Komentara: 4
Pregleda: 7411
Foto

Bajkeri obradovali mališane "Kolevke"

23.12.2020. u 14:13h
Izvor: Subotica.com
Paketiće ispunjene igračkama, sredstvima za ličnu higijenu, ali i po kojim tabletom i računarom, bajkeri iz ekipe "Mrak" zajedno sa prijateljima uručili su danas Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka", kako bi obradovali mališane za predstojeće praznike.
Bajkeri obradovali mališane "Kolevke"

Obučeni u kostim Deda Mraza, bajkeri iz Subotice i okolnih mesta danas su vozili svoju najdražu vožnju u godini. Po rečima Snežane Racić, vođe bajkerske ekipe "Mrak", ovogodišnja akcija darivanja dece iz "Kolevke" je nešto drugačija, jer su zbog pandemije virusa kovid-19 odlučili da doniraju one stvari koje su ovoj ustanovi neophodne u svakodnevnom radu sa mališanima. 

- Želeli smo da prikupimo osnovne stvari za koje su nam rekli da su najbitnije, a to su pelene, sanitarije, sapuni i šta smo još uspeli. Najviše je bilo igračaka, a uspeli smo da obezbedimo čak i tablete, računar, zvučnike, obuću i odeću. Bio nam je cilj da obradujemo decu za novogodišnje praznike koji dolaze - rekla je Racić.

Bajkeri obradovali mališane "Kolevke"U ovoj, sada već tradicionalnoj akciji, svake godine se pridruže i bajkerski klubovi iz okoline Subotice, Sombora, Malog Iđoša, Novog Sada, Lazarevaca, Odžaka, a bilo je i onih koji su došli iz Mađarske.

- Jako se radujem što smo uspeli da učestvujemo u ovome i zahvaljujem se "Mraku" što su nas pozvali. Sarađujemo sa dosta klubova i drago nam je što smo uspeli toliko paketića da sakupimo za ovu decu - kazao je Saša Filipov iz bajkerskog kluba "Eldorado" u Martonošu.

Bajkeri obradovali mališane "Kolevke"Milan Ranogajec, takođe član grupe "Mrak", duži niz godina bavi se raznim humanitarnim aktivnostima, a ova sa bajkerima za decu "Kolevke" za njega pričinjava posebno zadovoljstvo.

- Osmeh svakog deteta nam je važan. U ovoj teškoj godini koja je mnogima promenila živote, pokušali smo da se u sklopu naše tradicionalne akcije nađemo štićenicima "Kolevke", da ih obradujemo za predstojeće praznike sa slatkišima, igračkama i drugim potrepštinama. Žao nam je što zbog poznate epidemiološke situacije ne možemo lično da im "unesemo" poklone jer siguran sam da bi nas, kao i uvek, od srca dočekali i izveli nam prigodan program, ali sada je takva situacija i moramo da se prilagodimo - kaže Milan Ranogajec.

Bajkeri obradovali mališane "Kolevke"Ovu akciji i njoj slične, po rečima Predraga Pokrajca, pokreće veliko srce bajkera.

- Ovo je akcija koja ima tradiciju, uspešno je realizujemo iz godine u godinu pre svega zahvaljujući ljudima dobre volje, sponzorima. Bajkeri su ponovo pokazali svoje veliko srce, ovaj put za decu Kolevke, ali i za sve druge ljude kojima možemo pomoći i pomažemo godinama unazad - dodaje Pokrajac, takođe član "Mraka".

Bajkeri obradovali mališane "Kolevke"Kako usled aktuelne epidemiološke situacije bajkeri ovog puta nisu mogli da uđu u "Kolevku", paketiće su darovali na ulazu u Dom, a zauzvrat su nagrađeni zahvalnicom u kojoj im se ustanova zahvaljuje što su na poseban način obogatili život dece i učinili da njihovo detinjstvo bude veselije, lepše i srećnije.

- Ne postoji ništa vrednije od nasmejanog deteta, jer samo srećno dete je zdravo dete. Samo oni koji daju i dele nesebično, znaju da veličina davanja nije u onome što poklanjaju, nego u veličini osmeha koji dobiju - stoji u zahvalnici bajkerima.

Bajkeri obradovali mališane "Kolevke"

Nakon uručenja poklona deci "Kolevke" bajkeri su u koloni prošli Prozivkom, centrom grada i Radijalcem i delili mališanima slatkiše.

Izvor: Subotica.com
Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke" Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke" Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke" Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke" Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke" Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke" Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke" Bajkeri obradovali štićenike "Kolevke"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 7411

Povezana vest

Povezane teme

kolevka

dom za decu ometenu u razvoju kolevka

donacija kolevka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.