• Pregleda: 2393

Bajić: Zašto niko ne radi na decentralizaciji?

Na konferenciji održanoj na Paliću, Mirko Bajić – nosilac liste Saveza bačkih Bunjevaca, predstavio je program decentralizacije lokalne vlasti u Subotici. Na primeru naselja Palić, Mirko Bajić je objasnio koje su prednosti da se formiraju gradske opštine, a ne da naseljena mesta imaju samo status Mesnih zajednica.
Bajić: Zašto niko ne radi na decentralizaciji?

Mnogi projekti, naročito u oblasti komunalne infrastrukture, daleko bi se efikasnije rešavali da je odlučivanje na nivou gradskih opština, koje bi imale svoja budžetska sredstva, nego ovako kada se sve odluke donose centralizovano u gradskoj kući. Naročito zato što građani u tom slučaju znaju I ko je zadužen za realizaciju njihovih potreba I ko je odgovoran ako se to ne ostvari. Pored gradske opštine Palić, prema predlogu Saveza bačkih Bunjevaca, gradske opštine bi se formirale I za naselja Bajmok I Čantavir sa svojom prirodnom okolinom.

Kada je Subotica dobila status grada, dobijeno je pravo da se izvrši decentralizacija I da se formiraju I gradske opštine. Potpuno je nerazumno da se do sada nije ništa uradilo na decentarlizaciji lokalne vlasti, a svi koji čine vlast u Subotici stalno su govorili I danas govore da im je to cilj. To je licemeran pristup I mi će mo zahtevati da se odmah po formiranju nove skupštinske većine taj postupak zaista sprovede – istakao je Mirko Bajić

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
jasso Odgovori
gospodine Baicu vi mislite da ste u pravu sa ovim vasim prozivanjima sve i svakoga,ali vam to nece pomoci da dobijete glasove i udjete u skupstinu,umesto toga vi treba da odete ispred necega sto ste vi izgradili,pomogli da se uradi,ili samo kod nekog drveta ako nema drugo i kazeta evo ovo sam ja uradio,ovo sam ja zasadio i slicno,ali tako nesto ne postoji,jer vas jezik je jedino sto vi upotrebljavate u svom zivotu.
Nik,o Odgovori
Auuu, sto ima podrsku, svi njegovi su mu iza ledja.
Ovaj covek, lupeta, pa lupeta, i gde je tu kraj jer to godinama radi i niko ga nezarezuje, jer verovatno su gradjani svatili ko, je on.
vip Odgovori
Ipak gradjani nisu svesni gde zive. Zakljucujem na osnovu pritiskanja na dugme ne svidja mi se, od datih komentara na ovoj stranici. Zalsono je gradjani da ne vidite sta je zaista sustina vlasti i dokopavanje istog. Isto tako je zalosno sto mislite da imate slobodu a u stvari nemate nista jer smo svi robovi. Ako policajac kaze tako onda mora da je tako. A vi da kazete bilo sta drugo nece se uvaziti. To je jedan nebulozan primer ali je cest u nasoj zemlji i gde je tu posteno? Sta je tu realno. NISTA! Sramota kako je ovaj covek nasao sad da trabunja kad se spremaju smesni izbori sa smesnim likovima na spisku. NIPOSTO NECU IZACI NA GLASANJE! Pa makar morao u zatvor
:) Odgovori
Не зам зашто,али увек кад видим овог лика насмејем се. Најјачи је!
@ :) Odgovori
Kada se neko smeje, a ne zna zasto se smeje,- e, to je vec veeeeliki problem !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.