Komentara: 4
Pregleda: 2876

Azohem treba sam da finansira preseljenje, kažu u GO SPS-a

27.01.2012. u 14:59h
Izvor: RTV Yueco
Azohem treba sam da finansira preseljenje, kažu u GO SPS-a

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije reagovao je povodom potpisanog ugovora između Republičkog fonda za životnu sredinu i preduzeća „Azohem“ koji se odnosi na preseljenje fabrike na drugu lokaciju. U saopštenju se navodi da je Azohem privatna firma i da je tokom svoje privredne delatnosti proizvodnje veštačkih đubriva vršio stalno zagađenje čovekove sredine, posebno vazduha, vode i zemljišta oko svoje lokacije u naselju Makova sedmica.

Zaključenje ugovora je nedopustivo jer ko je načinio štetu treba i da je plati i da neko mora i da odgovara za učinjeni prekršaj, privredni prestup ili krivično delo, piše u saopštenju. Budžet Republičkog fonda za životnu sredinu puni se iz ekološke takse koju plaćaju sva pravna lica sa teritorije grada Subotica, pored standardne ekološke takse plaćaju se i posebne takse za delatnost sa gumama, akumulatorima, baterijama, računarima i polovnim automobilima. Proizilazi iz ovog Ugovora da građani Subotice trebaju dva puta da plate za istu stvar.

Subotički odbor SPS-a smatra da Azohem sam treba da finasira preseljenje opreme. Na osnovu svega napred navedenog nameće se zaključak da se u ovom slučaju radi o nekoj političko – finansijskoj nagodbi, a ne o zaštiti životne sredine, zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora SPS-a.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2876
Povezane teme

sps subotica

socijalistička partija srbije

azohem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.