Komentara: 15
Pregleda: 7035

Azilanti preplavili Suboticu

15.11.2011. u 15:56h
Izvor: RTV Yueco
Azilanti preplavili Suboticu

Problem sa ilegalnim migrantima u Subotici svakog dana postaje sve izražajniji. Prekršajnom sudu u Subotici je podneto 1429 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 1700 lica. Procenjuje se da nekoliko stotina migranata iz Pakistana, Libije, Avganistana, Indije i drugih zemalja koje su zahvaćene ratom boravi uz Subotici. Oni koji nemaju novca borave na groblju, dok migranti koji su bogatiji iznajmljuju stanove ili plaćaju hotel. Prema našim podacima u toku je pojačana akcija hvatanja migranata i lažnih azilanata u državi.

Prema nezvaničnim podacima Ministarstvo unutrašnjih poslova realizuje akciju na nivou države u hvatanju imigranata i lažnih azilanata.Prema našim podacima subotički policajci su juče uhvatili oko 150 migranata, smestili ih u tri autobusa i otpremili na predviđenu destinaciju. U Prekršajnom sudu u Subotici kažu da nisu učestvovali u akciji. U sudu ističu da nedeljno imaju i po 70 prekršajnih prijava zbog povrede Zakona o nedozvoljenom prelasku granice i Zakona o strancima.

Aleksandrovačka bara, gradska deponija je mesto stanovanja već nekoliko meseci izbeglicama iz Arapskih i drugih zemalja. U poslednje vreme azilanti su sve primetniji u našem gradu.Slobodno se kreću, kupuju i žive onako kako znaju i umeju dok ih neko “ne prebaci” u zemlje Evropske unije što im je i krajnji cilj.U Srbiji je podneto 2700 zahteva za dobijanje azila u našoj zemlji. Imigranti najčešće dolaze u Srbiju tako što prelaze granicu sa Makedonijom u koju dolaze iz Grčke, a krajnja destinacija su im zemlje Evropske unije.

Kontrola na graničnim prelazima ka Mađarskoj je u poslednje vreme strožija, ali prema Sporazumu o readmisiji koji su ratifikovale zemlje EU, ali i Srbija, imigranti se vraćaju u našu zemlju. Ovakav sporazum Srbija ima sa Makedonijom, ali se čeka potpisivanje protokola o readmisiji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 7035

Povezana vest

Povezane teme

migranti u subotici

azilanti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.