Komentara: 7
Pregleda: 6477

Automatska legalizacija objekata

21.09.2012. u 00:59h
Izvor: Radio Subotica
Svi vlasnici bespravno podignutih objekata, bez obzira na to da li su podneli zahteve za legalizaciju ili ne, moći će da uknjiže i legalizuju svoje objekte, jer će katastar nepokretnosti to učiniti umesto njih, najavio je Velimir Ilić, ministar građevinarstva i urbanizma.
Automatska legalizacija objekata

Ministar je, osim što je naglasio da je besmisleno sada tražiti građevinske dozvole i fiktivne projekte, kao i priključke za vodu i struju kada ih vlasnici koriste godinama i redovno plaćaju račune, rekao da će do kraja godine Zakon o planiranju i gradnji i Zakon o katastru proći kroz skupštinsku proceduru a da će se primenjivati od početka naredne godine. 

Ilić je rekao da u Srbiji ima oko 700.000 nelegalnih objekata za koje su podneti zahtevi za legalizaciju i još oko 500.000 objekata čiji vlasnici to ne žele da učine.

On je rekao da katastarska legalizacija podrazumeva da će za prosečnih 100 evra moći da se legalizuje objekat, jer će uknjižbom u katastar ti objekti imati pravni status kao i oni koji su ranije legalizovani po redovnoj proceduri.

Ministar je rekao da će biti dovoljno samo da se ponese skica objekta i priloži dokaz o vlasništvu nad zemljištem na imovinu kao i dokaz da tu stanuje onaj ko želi da uknjiži objekat.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6477

Povezana vest

Povezane teme

legalizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.