Komentara: 24
Pregleda: 9006
Foto

Automatizovan putni prelaz na Somborskoj pruzi

30.08.2017. u 17:00h
Izvor: Subotica.com
Putni prelaz na ukrštanju Grabovačke ulice i pruge Subotica-Bogojevo-Erdut je prvi u našem gradu koji je dobio automatsku signalizaciju. Investicija je koštala 19 miliona dinara, od čega je Subotica izdvojila 7,2 miliona.
Automatizovan putni prelaz na Somborskoj pruzi

Po rečima Milana Šegana, iz infrastrukture „Železnice Srbije“, izvršenom automatizacijom putni prelaz je dignut na veći bezbednosni nivo.

- Ovaj prelaz je do sada je bio osiguran mehaničkim branicima kojima su rukovali radnici infrastrukture „Železnice Srbije“. Sada će rad putnog prelaza uzgledati tako da voz nailaskom na uključne i isključne tačke podiže i supšta rampe – objasnio je Šegan. - Uređaj je savremen sa najvećim sigurnosnim sistemom, rađenim po svim evropskim standardima. U Srbiji imamo oko 300 automatizovanih i oko 250 mehaničkih putnih prelaza, a plan je da što više njih pređu na automatizaciju.

Automatizovan putni prelaz na Somborskoj pruzi

Prelaz je automatizovan zahvaljujući saradnji „Železnica Srbije“ i lokalne samouprave a u njega je uloženo 19 miliona dinara (160.000 evra).

- U cilju podzanja nivoa bezbednosti na lokalnim putevima i ulicama, zajedno smo obnovili prelaz u Grabovačkoj ulici. Ovo je primer dobre saradnje, a u ovoj investiciji lokalna samouprava je učestvovala 7.2 miliona dinara – istakao je Predrag Radivojević, direktor JP za upravljenje putevima, urbanizam i stanovanje. - Mi ćemo se i dalje da nastavimo ovakvu dobru saradnju i da u buduće godišnje osposobimo bar jedan pružni prelaz u gradu.

Automatizovan putni prelaz na Somborskoj pruzi

Izvor: Subotica.com
Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi Obilazak rekonstruisanog pružnog prelaza na magistralnoj pruzi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 7 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 9006

Povezana vest

Povezane teme

železnice srbije

pružni prelaz

predrag radivojević

putni prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.