Komentara: 11
Pregleda: 6936

Automatizacija u radu Komunalne policije

09.05.2012. u 14:19h
Izvor: SuMedija
Tim u sastavu šef Službe za informatiku Đorđija Zvicer, glavni programer Borko Ralić i saradnik Tihomir Prćić, napravio je jedinstven računarski program „KomPol“ koji je promenio rad subotičke komunalne policije. Papirne naloge komunalni policajci su zamenili računarima, informatičari su ih povezali sa registrom fizičkih i pravnih lica i mogućnost greške su sveli na minimum.
Automatizacija u radu Komunalne policije

Komunalna policija u Subotici je počela sa radom avgusta prošle godine i čim se ekipa od 20 ljudi uhodala koordinator Komunalne policije Zoran Gabrić je inicirao savremenije metode rada.

- Tražili su od nas program koji bi pokrio sve segmente njihovog rada sa uvidom u angažovanje svakog policajca. Komunalna policija radi na osnovu patrolnih naloga i mi smo naloge automatizovali. Kada dođu na posao ili sa terena svako od njih na svom računari vidi nalog. Nema potrebe više da od koordinatora čekaju papire. Po istom nalogu dužni su da naprave izveštaj. Napravljen je veliki iskorak u uštedi vremena i dokumentacija se u svakom trenutku može pretražiti po komunalnom policajcu, po vozilu, po sektoru i vrsti nepravilnosti – kaže Đorđija Zvicer.

Tek što su komunalni policajci navikli na automatizovane naloge informatičari su program proširili sa prekršajnim postupcima, krivičnim prijavama i zapisnicima za mandatne kazne. Đorđija Zvicer kaže da je to srednje složen program, ali zanimljivo je što su ga nakon test perioda i dopune i pored velike sumnjičavosti svi komunalni policajci ipak prihvatili sa oduševljenjem.

Komunalna policija Subotica

- Program „KomPol“ smo počeli da koristimo 01. januara ove godine i od tada je evidentirano 700 patrolnih naloga i 1.300 službenih beleški. Ručna pretraga tako velikog broja podataka bi bila nemoguća, a sada nam je sve dostupno za svega nekoliko sekundi. Šema koju su nam napravili informatičari je praktična i osmišljena upravo za naš posao. Sigurno bi u drugim gradovima našim kolegama bilo značajno da rade u takvom programu - kaže koordinator komunalnih policajaca Zoran Gabrić.

Komunalna policajka Brankica Obradović kaže da „KomPol“ zahteva unošenje većeg broja podataka po stavkama što je korisno za dalji pregled nadležnih koji mogu da kontrolišu da li se radi o prijavi ili samo zapažanju.

- Program je odličan. Možemo da pratimo stranke po predmetu i šta se dešava sa predmetom. Ako za jednu osobu ili ulicu ima više prijava hronološki nam je dostupan redosled svih intervencija i prijava. Jedini problem je što nemamo dežurnu službu, nekoga od koga bi dok smo na terenu mogli da dobijemo informaciju o istoriji predmeta iz postojeće baze podataka – zaključuje komunalni policajac Milan Ostojić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 6936
Povezane teme

komunalna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.