Komentara: 21
Pregleda: 8024

Autobus u kvaru i nepropisno parkirana vozila izazvali kolaps u Đure Đakovića

22.01.2019. u 12:58h
Izvor: Subotica.com
Opšte je poznato da kada padne kiša ili sneg, vozači u Subotici jednostavno zaborave da voze, čast izuzecima. Vrlo često se dešavaju kolapsi, a tome dosta doprinose neodgovorni vozači koji nepropisno parkiraju, ometajući saobraćaj. Takva situacija desila se i danas oko 13 časova u Ulici Đure Đakovića.
Autobus u kvaru i nepropisno parkirana vozila izazvali kolaps u Đure Đakovića

Zglobni autobus Subotica-transa, kretajući se od "Patrie" prema "Jadranu", nešto pre 13 časova ostao je u kvaru i to ne bi bio veći problem da više putničkih vozila, ispred drugog zglobnog autobusa koji je nailazio iz suprotnog pravca, nije nepropisno parkiralo i onemogućilo da taj autobus nastavi svojim putem.

Prolaz "tesnacem" je pokušao i jedan "singl" autobus, pa kada je shvatio da ne može ni on da prođe, vratio se unazad i omogućio makar putničkim i nešto kraćim vozilima od sebe da prolaze.

Sve ovo ne bi bilo vredno pominjanja da to nisu situacije na koje se vozači autobusa često žale. Neodgovorni vozači koji se negde zaustave "na par minuta" ili se ne parkiraju na za to predviđenu površinu, pa je vozilima velikih gabarita nezgodno manevrisati. To je posebno izraženo kod hitnih službi koje nemaju vremena da čekaju "par minuta" da vlasnik vozila završi svoje obaveze i pomeri vozilo.

Današnji  dvadesetominutni kolaps u Đure Đakovića imao je naravno i uticaj na najfrekventniju raskrsnicu u Subotici, kolone vozila stvarale su se iz svih pravaca, a ispostavilo se da je niz nepropisno parkiranih automobila ponajviše krivo.

Posle nekih dvadesetak minuta, iz garaže Subotica-transa došlo je servisno vozilo koje je uz pomoć krute veze "odguralo" autobus u kvaru, "otčepivši" tako taj deo u oba smera. Nedugo zatim se pomerilo i vozilo koje je značajno doprinelo ovom kolapsu.

Druga stvar, s kojom će se verovatno složiti mnogi vozači, jeste da prva kiša ili sneg mnogim Subotičanima kao da uspore moć razmišljanja i reakcije, pa se saobraćaj tada, po pravilu, odvija vrlo otežano. Jedno je voziti oprezno, nešto sasvim drugo je voziti "na iglama".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 8024
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.