Komentara: 18
Pregleda: 13535

Atraktivniji Termalni bazen privukao rekordan broj posetilaca

06.08.2018. u 16:15h
Izvor: Subotica.com
Više od 500 kupača boravilo je tokom jučerašnjeg dana na Termalnom bazenu na Paliću, što ne samo da je rekord sezone, već i rekord po broju poseta u jednom danu otkako je bazen počeo s radom.
Atraktivniji Termalni bazen privukao rekordan broj posetilaca

Nekoliko godina u nazad, Termalni bazen na Paliću beleži sve veću popularnost, čemu u prilog idu i podaci da je tokom 2014. godine bilo oko 4.700 kupača, dok je tokom prošle godine zabeleženo gotovo trostruko više, odnosno preko 13.000 kupača.

- Iako je ove godine poseta nešto slabija zbog loših vremenskih uslova, zadovoljni smo brojem kupača. Tokom prošle nedelje, kada su bili povoljni vremenski uslovi, kroz termalni bazen prošlo je oko 1.400 kupača, dok je jučerašnji dan oborio sve rekorde po broju posetilaca otkako bazen radi, jer je bilo prisutno više od 500 kupača. Ukoliko avgust bude topao i stabilan, kako najavljuju, očekujemo da ćemo do kraja kupališne sezone ostvariti isti broj kupanja kao i prošle godine, ako ne i prebaciti - kaže Miladin Vidaković, pomoćnik direktora za investicije i održavanje preduzeća "Park Palić". 

Atraktivniji Termalni bazen privukao rekordan broj posetilaca

Povećano interesovanje za Termalni bazen rezultat je značanih ulaganja u njegov sadašnji izgled i higijenske uslove, koji su, prema rečima našeg sagovornika, kupačima najznačajniji.

Tokom prošle godine, sređen je ceo plato, završen je sanitarni čvor, kompletan sistem prečišćavanja termalne vode, punjenja i pražnjenja bazena, a takođe je uređena ograda i zaštini deo oko bazena. Ove godine nabavljene su nove ležaljke i suncobrani, ormarići za odlaganje garderobe, a postavljena je i montažno-demontažna nadstrešnica, ispod koje je ugrađeno podno grejanje.

- Naredni plan bio je da se nadstrešnica zatvori pokretnim vratima, kako bi kupači, u slučaju kiše ili oblačnog vremena, mogli da se sklone unutra, gde bi se uključilo grejanje i tako omogućio duži boravak i odmor na bazenu. Na ovaj način uspeli bismo i da produžimo kupališnu sezonu, koja bi trajala od početka maja do kraja oktobra, čime bi se povećao broj korisnika, ali i promovisao Palić i banjski turizam. Međutim, ove planove je poremetio najnoviji projekat izgradnje Wellness centra na Paliću, čija prva faza bi trebalo da započne na proleće - objašnjava Vidaković ističući da su sredstva za zatvaranje nadstrešnice obezbeđena, ali da će se do kraja septembra uraditi procena da li bi trebalo da se zatvori. - Ukoliko procenimo da bi izgradnja Wellness centra mogla da se oduži, onda bismo svakako krenuli u zatvaranje nadstrešnice, jer ne želimo da uložimo sredstva u nešto što neće dugo biti u funkciji.

Atraktivniji Termalni bazen privukao rekordan broj posetilaca

Termalni bazen na Paliću otvoren je svakog dana od 9 do 19 časova, osim ponedeljkom, koji je tehnički dan, kada se menja voda i čiste bazeni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 13535
Povezane teme

termalni bazen na paliću

termalni bazen

kupanje na bazenima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.