Komentara: 3
Pregleda: 1303

Atletika: Na otvaranju letnjeg dela sezone, takmičari Spartaka ostvarili su zapažene rezultate

12.05.2022. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Atletika: Na otvaranju letnjeg dela sezone, takmičari Spartaka ostvarili su zapažene rezultate

Proteklog vikenda (nedelja, 8. maj) u Ćupriiji je održano Prvenstvo Srbije na 10.000 metara na stazi za seniore i starije juniore, u muškoj i ženskoj konkurenciji. U ovoj disciplini Maksim Puškar osvojio je novu titulu prvaka Srbije za juniore do 20 godina.

Po izuzetno toplom veremenu i vetrovitim uslovima Maksim je istrčao u vremenu 31:29,01 i ostvario novi lični rekord.

- Iako junior, Maksim je za dva kruga pretekao prvog seniora, dok je za više od jednog kruga pretekao trećeplasiranog juniora - rekao je Zvezdan Kalmar, Maksimov trener.

Istog dana, takođe u Ćupriji, održan je 2. memorijalni miting "Vera Nikolić" u spomen na legendarnu atletičarku, dvostruku evropsku šampionku i svetsku rekorderku na 800 metara.

Atletika: Na otvaranju letnjeg dela sezone, takmičari Spartaka ostvarili su zapažene rezultateNa ovom mitingu Sofija Dobrički pobedila je u trci na 400 m sa novim ličnim rekordom od 57,64 s i ostavila iza sebe višestruku državnu prvakinju u ovoj disciplini. Za Sofijiin uspeh zaslužan je i njen trener Jožef Kereši.

Darijo Bašić Palković je u neverovatno brzoj trci sa jednim od najboljih "osamstometraša" na svetu, Amelom Tukom, iz Bosne i Hercegovine, osvojio 2. mesto na 600 m, sa rezultatom 1:18,31.

- Darijo je trčao izuzetno zrelo i postigao jedan od najboljih rezultata ikada u Subotici na 600 m. Ovim rezultatom Darijo je pobedio sve najbolje srpske srednjoprugaše i osvojio drugu nagradu iza Amela Tuke, osvajača evropske i svetske medalje na 800 m. Darijov rezultat je drugi najbolji rezultat na ovom memorijalnom mitingu - ističe Kalmar.

ODLIČNI I JUNIORI NA OTVORENOM PRVENSTVU VOJVODINE

Dan ranije, u subotu, u Sremskoj Mitrovici održano je Otvoreno pojedinačno prvenstvo Vojvodine za starije juniore/ke. I na ovom takmičenju učestvovalo je troje predstavnika Spartaka koji su, takođe, postigli veliki uspeh i zapažene rezultate, te svako u svojoj disciplini i lični rekord.

Atletika: Na otvaranju letnjeg dela sezone, takmičari Spartaka ostvarili su zapažene rezultate

Minja Kopunović učestvovala je u trci na 400 m i osvojila 1. mesto sa rezultatom 59,47 s.

Tamaš Čorba takmičio se u dve bacačke discipline i u obe se okitio zlatnom medaljom - u bacanju kugle ostvario je rezultat od 12,65 m, a u bacanju kladiva 36,27m.

Atletika: Na otvaranju letnjeg dela sezone, takmičari Spartaka ostvarili su zapažene rezultateVišnja Vilov, iako još uvek pionirka, oprobala se u juniorskoj konkurenciji, te je u generalnom plasmanu trke na 100 m zauzela 12. mesto sa rezultatom 13,39 s.

Trener mladih atletičara je Bela Evetović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 1303
Povezane teme

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.