Komentara: 1
Pregleda: 1021

Atletika: Izuzetni uspesi mladih trkača Spartaka

24.05.2022. u 12:46h
Izvor: Subotica.com
Atletika: Izuzetni uspesi mladih trkača Spartaka

Zagreb je u subotu bio domaćin međunarodnom mitingu na kojem su učestvovali i ostvarili odlične rezultate takmičari AKŽ "Spartak" Maksim Puškar i Darijo Bašić Palković.

Maksim je po velikoj vrućini i jakom vetru u trci na 3000 m, od starta do cilja vodio i pobedio u vremenu 8:29,68, u svojoj prvoj trci na 3000 m u letnjem delu atletske sezone i pokazao da je veoma blizu da napadne normu za svetsko juniorsko prvenstvo.

- Maksim je nakon osvojene titule prvaka Srbije na 10.000 m, na međuokružnom takmičenju učenika srednjih škola, ubedljivo pobedio na 1.000 m, pa je na kvalifikacijama Kupa Srbije pobedio u trci na 1.500 m sa 4:05,20 ostvarivši ubedljivo najbolje vreme za finale nacionalnog Kupa, dok je u Kraljevu na republičkom takmičenju zauzeo 2. mesto u trci na 1.000 m. Svoje učešće na SOŠOV-u, takođe u disciplini 1.000 m,  Maksim je ubedljivo pobedio sa rezultatom 2:34,15. - analizirao je Maksimov trener Zvezdan Kalmar.

Pored njega, Darijo je u izuzetno brzoj trci na 800 m, takođe prvoj njegovoj ove sezone, istrčao odličnih 1:54,52, te zauzeo 9. mesto, ali je pokazao da je i on na putu da ispuni normu za prvenstvo sveta za atletičare do 20 godina.

- Važno je naglasiti da su momci u poslednjih desetak dana imali izuzetno teške trke gde su osvojili sjajne rezultate. Darijo je pobedio na međuokružnom školskom takmičenju u Novom Sadu u trci na 400 m, tri dana kasnije u Sremskoj Mitrovici na kvalifikacijama Kupa Srbije ubedljivo pobedio u istoj disciplini sa 49,67 s najjače protivnike u Vojvodini, da bi u ponedeljak, na republičkom školskom takmičenju u Kraljevu, osvojio ubedljivo 1. mesto na 400 m. Na kraju, na SOŠOV-u u Zrenjaninu Darijo je trijumfovao u trci na 400 m sa rezultatom 52,22 s - podsetio je Darijov trener Zvezdan Kalmar. - Sva ova takmičnja ostavila su traga pa je Darijo nešto umorniji nastupio na mitingu u Zagrebu. 

Istog dana, na Otvorenom prvenstvu Beograda za seniore, atletičarka AKŽ "Spartak" Sofija Dobrički pobedila je u trci na 400 m, sa novim ličnim rekordom od 57,55 sekundi.

Atletika: Izuzetni uspesi mladih trkača SpartakaJovana Ilić letnju atletsku sezonu započela je trkom na 100 m, gde je u kvalifikacijama istrčala najbolji rezultat od 12,04 sekunde što je ujedno i njen novi lični rekord u ovoj disciplini. Finalnu trku nije trčala jer je osetila bol u stopalu i zbog moguće obnove povrede stopala odustala je od nastupa.

Trener ove dve sjajne atletičarke je Jožef Kereši.

Predstojećeg vikenda održaće se Kup Srbije na kojem će učešće uzeti i takmičari Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1021
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

maksim puškar

darijo bašić palković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.