• Pregleda: 2688

Atletičarka Spartaka srebrna na Prvenstvu Vojvodine

U Novom Sadu u nedelju je održano prvenstvo Vojvodine za starije juniorke i juniore (do 20 godina) u atletici na kojem su učestvovali i takmičari Atletskog kluba "Spartak" iz Subotice.
Atletičarka Spartaka srebrna na Prvenstvu Vojvodine

Luna Vodana Jović (1998) koja je samo dan ranije osvojila bronzanu medalju na balkanskom prvenstvu za mlađe juniorke ostvarila je lični rekord i srebrnu medalju na 100m za juniorke. Ovu trku je upotrebila kao odličnu priliku za trening brzine za predstojeće Svetsko prvenstvo za mlađe juniorke na kojem će svoju kvalifikacionu trku trčati 15. jula ove godne u poslepodnevnim časovima po našem vremenu.

Aljoša Mandić (1997) je osvojio treće mesto u trci na 100m za juniore u vremenu novog ličnog rekorda od 11.45s i osvojio svoju prvu važnu medalju u karijeri I pokazao izuzetan sprinterski potencijal.

Valentina Kenjereš (1997) koja je tokom ove sezone imala problema sa povredom zbog koje nije mogla da učestvuje na velikom broju trka uspela je da osvoji treće mesto u trci na 400m u rezultatu 62.20 i time nadoklnadila bar jedan deo izgubljene sezone. U AK "Spartak" od nje očekuju da će popraviti svoje lične rezultate na jesen kada se održava drugi deo atletske sezone.

Još jedna mlada atletičarka Spartaka Jovana Vukas (2001) je osvojila u finalnoj trci na 100m odlično 5. mesto I to u vremenu ličnog rekorda 13.26 čime je odradila odličnu generalnu probu za prvenstvo Srbije za starije pionirke i pionire koje se održava sledeće sedmice u Kragujevcu, a gde će Jovana učestvovati u trci na 300m.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.