Komentara: 26
Pregleda: 9371

Asfaltiranje poslednje deonice na Ipsilon kraku

25.05.2019. u 18:56h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Na Ipsilon kraku, obilaznici kod Subotice koja povezuje granični prelaz Kelebija s autoputem Horgoš - Novi Sad, započeto je asfaltiranje poslednje deonice tog puta, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Asfaltiranje poslednje deonice na Ipsilon kraku

Asfaltni radovi započeti su na deonici dužine 1,5 kilometar, od kružne raskrsnice Ipsilon kraka sa Somborskim putem.

"Prvi sloj asfalta na ovoj deonici biće postavljen tokom sutrašnjeg dana, a do kraja meseca biće završeni i ostali slojevi asfalta", navodi se u saopštenju i dodaje da se radovi izvode intenzivno uprkos promenljivim vremenskim uslovima.

Ministarstvo je navelo da je za završetak kompletnog Ipsilon kraka, dužine 24 kilometra, preostalo da se završe radovi na 12 kilometara puta na Sektoru 1, od Somborskog puta do graničnog prelaza Kelebija, uključujući i 1,5 kilometar gde je počelo asfaltiranje.

Vrednost ugovorenih radova na Sektoru 1 je 1,18 milijardi dinara, uključujući i PDV, a izvodjač radova je preduzeće "Vojput".

Tokom 2017. i 2018. godine izgrađeno je i pušteno u saobraćaj 12 kilometara puta na Ipsilon kraku, a završetak svih radova i puštanje kompletnog Ipsilon kraka u saobraćaj planirano je do kraja 2019. godine.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 9371

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.