• Pregleda: 3103

Asfaltiranje Nišavske?

Asfaltiranje Nišavske?

Trideset i šest domaćinstava iz Nišavkske ulice u MZ Peščara, potpisalo je peticiju koja je prosleđena rukovodstvu mesne zajednice, u vezi asfaltiranja njihove ulice. Prema njihovima rečima, u ulici imaju kompletnu infrastrukturu, osim asfalta, koji im je obećan još pre mnogo godina. U rukovodstvu mesne zajednice kažu da je Nišavska samo jedna od mnogobrojih ulica u Peščari koje bi trebalo asfaltirati, ali bez obzira na to, razumeju revolt građana i iz tog razloga su se krajem prošle godine i obratili Direkciji za izgradnju grada.

Stanovnici Nišavske ulice kažu da su im nekoliko puta već obećavali da će dobiti asfalt, ali sve je ostalo samo na obećanjima. Oni ne žele više da čekaju i da slušaju prazna obećanja, nego da su odlučili da stvar uzmu u svoje ruke.

U rukovodstvu mesne zajednice kažu da imaju veliki broj pokrenutih inicijativa za uređivanje ulica, između ostalog i za Nišavsku, ali da nema novca za asfaltiranje svih.

U Direkciji za izgradnju grada kažu da je kod Nišavske ulice najveći problem regulacija. Oni će pokušati da novom regulacijom urede ulicu bez rušenja ograda, i da u takvim uslovima ulica dobije asfalt širine minimum 3 metra. U tom slučaju ulica bi bila jednosmerna.

Dakle čim se nabave sredstva, odnosno novac za asfaltiranje, meštani ove ulice više neće morati hodati po prašini, odnosno blatu, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

7
cika crny Odgovori
A Mohačka to je oblak prašine niko ne sme da otvori prozor???
jovan Odgovori
cika crny, pa pozurite sa prijavom, jos malo i nestace asfalta. Ovo sto je nabavljeno trajace do pocetka maja, a onda 48 sati predizborne cutnje i ako ova vlast, ne daj Boze, opet ostane na vlasti, jos cetiri godine nerada i trosenja naseg vremena zivaca i novca. Ovo mu dodje kao akcija u marketima, traje dok ima zaliha...
Dragana Odgovori
Dajmo vlast nekom cobanu, jer je sigurno dovoljno sposoban da makar ne unistava i ne prodaje i poklanja nas grad, koju su ova i prethodna vlast unistile i razdelile iz cistog htenja i bahatosti. Ova vlast ne bi bila u stanju ni jednu ovcicu da sacuva...
STGT Odgovori
Sta je sa Edisonom ulicom 2008 God je bila na listi 3 da se Asfaltira.Tamo je vec kompletna
infrastrukura uradjena ali Asfalt nikad da dodje.
Subotičanka Odgovori
Ima u gradu mnogo ulica koje već deset godina imaju svu moguću infrastrukturu samo nemaju značajne stanovnike! Jedna od njih je i Ernest Kuna u Željezničkom naselju u kojoj su pretežno staračka domaćinstva koja su itekako izdvajala kroz samodoprinose. Interesantno kako su okolne slepe ulice odavno asfaltirane a zavod za izgradnju tvrdi da su crteži tu samo malo strpljenja fali , nekih možda još 20 godina? Pa šta je tu je....
Alen Odgovori
Što se tiče Nišavske ulice razlog neasfaltiranja je što je ulica previše uska. Ma hajde........ulica Mikloša Švalba u Željezničkom naselju je verovatno najuža ulica u Subotici pa je pre neki dan dobila nešto što liči na asfalt ali ajde ..nije to poenta.Pitam se kako to da su ulice na Zorci uske a u Željezničkom još uže ulice nisu uske. Naravno da SVE ulice treba da dobiju asfalt, ako je ulica uska sigurno se neće rušiti kuće *** cenzurisano ***.Opšti utisak je da se tu ne zna ko šta radi ali daj bilo šta pre izbore. Sad se izdvaja 70 miliona dinara za postavljenje klupa u centru grada da "bake i deke mogu da sednu i odmore se u povratku sa pijace".Pa sa tim parama su mogli izasfaltirati 10-15 ulica a bake i deke nek sede na zemlji ili nek uđu u neku banku na putu od pijace do kuće.Toliko je očigledno da zajebavaju sve građane Subotice, samo se iskreno nadam da će to i građani shvatiti na vreme.
Luna Odgovori
Sta je sa Pionirskom ulicom u MZ Mali Radanovac? Ulica ima oko 150 metara, prvi stanovnici te ulice su se uselili u svoje kuce u septembru 1962. godine. Mnogi stanovnici naselja je koriste jer izlazi direktno na pijacu. Takodje i pijacari je koriste kao parking. Gradjani su pisali peticiju, stavljena je na listi prioriteta u MZ, ali nista ne vredi. Gradjani su se obratili i Sluzbi za inspekcijsko-nadzorne poslove U Gradskoj upravi. Inspektori su izasli na lice mesta i izvrsili su uvidjaj, te konstatovali da je kolovoz pun udarnih rupa koje su prilikom vecih padavina puna vode. Od strane Komunalnog inspektora za putnu privredu dana 19.04.22011. godine izdato je resenje JP Direkcija za izgradnju da putem ovlascenog preduzeca izvrsi saniranje i ravnanje zemljanog kolovoza u Pionirskoj ulici. Pogadjate, do dana danasnjeg nije izvrseno ni saniranje udarnih rupa ni ravnanje zemljanog kolovoza. JP Direkcija za izgradnju, ocigledno ne postuje resenje Komunalne inspekcije za putnu privredu. O svemu ovome upoznati su i u MZ, ali je ista nemocna po mnogim pitanjima pa i ovom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.