Komentara: 8
Pregleda: 3734
Foto

Asfaltirana traka za levo na raskrsnici kod Nove opštine iz pravca Palića

22.09.2015. u 18:15h
Izvor: Subotica.com
Radnici Vojputa sanirali su tokom prepodneva levu saobraćajnu traku kod Nove opštine koja je prethodnih godina značajno oštećena i bila prepuna neravnina, odnosno ulegnuća koje je napravio teretni saobraćaj koji svakodnevno u velikom broju prolazi kroz tu frekventnu raskrsnicu.
Asfaltirana traka za levo na raskrsnici kod Nove opštine iz pravca Palića

Opterećenje ove trake za levo posebno se osetilo kada je krajem 2012. godine donešena odluka o zabrani teškoga teretnog saobraćaja (kamioni preko 7,5 tona) kroz centar grada koji su pretežno koristili za transport robe kroz ulicu maksima Gorkog do Zagrebačke.

Teškim kamionima zabranjeno je kretanje od Zagrebačke ulice do Senćanskog puta, odnosno do raskrsnice kod hotela „Patria”, a kamioni koji dolaze Kelebijskim putem i idu prema Javnim skladištima više ne mogu da skrenu levo na izlazu iz Zagrebačke ulice, već moraju da idu desno Beogradskim putem do Bajnatske ulice iz koje mogu da skrenu levo na Senćanski put i dalje se usmere prema Javnim skladištima.

Nažalost i pored jasne vertikalne signalizacije i video nadzora saobraćajnica u centru grada neka teretna vozila prekrše ovu zabranu pa se neretko u praksi na ovoj "zabranjenoj deonici" može videti i ona vozila koja tamo ne bi smela biti.

Usmeravanjem teretnog sabraćaja u levu traku, odnosno na Senćanski put značajno je usporen i prolazak kroz zeleno, ali saniranje saobraćajne trake bi moglo to da ubrza s obzirom da je kroz ravan put saobraćaj prohodniji. To će pogotovo biti značajno u jutarnjim špicevima, kao i između 14 i 16 časova kada je saobraćaj nešto zgusnutiji.

Izvor: Subotica.com
Sređivanje vozne trake na prometnoj raskrsnici u centru grada Sređivanje vozne trake na prometnoj raskrsnici u centru grada Sređivanje vozne trake na prometnoj raskrsnici u centru grada Sređivanje vozne trake na prometnoj raskrsnici u centru grada Sređivanje vozne trake na prometnoj raskrsnici u centru grada
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3734

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.