Komentara: 0
Pregleda: 2397

Arhus karavan u Subotici

29.07.2013. u 17:15h
Izvor: RTV Yueco
Arhus karavan krenuo je iz Subotice, čime je započeta javna kampanja u cilju podizanja ekološke svesti građana o značaju primene Zakona o Arhuskoj konvenciji.U okviru ovog projekta formirana je “Mreža Arhus centara” koja služi kao platforma za koordinaciju saradnje između centara u Srbiji do kraja avgusta planiran je svojevrstan “Arhus karavan” u 20 gradova i opština širom Srbije, a Arhus centar Subotice će kampanju sprovesti u još četiri grada i to: Kikindi, Zrenjaninu, Šapcu i Somboru.
Arhus karavan u Subotici

Volonteri Arhus centra Subotice danas su delili građanima pamflete u okviru projekta “Obezbeđivanje pristupa informacijama, učešću javnosti i pristup pravosuđu u ekološkim procesima odlučivanja – Arhus kampanja 2013.” Cilj kampanje je promocija i obaveštavanje o zakonskim mogućnostima uključivanja zainteresovane javnosti u procese donošenja odluka.

Namera je da se na susretima razmene iskustva i daju konkretni predlozi u cilju poboljšanja kvaliteta življenja stanovništva, tim pre što je osnovni cilj osnivanja Arhus centara uspostavljanje saradnje između građana i lokalnih samouprava koje su među glavnim nosiocima obaveza u implementaciji Zakona o Arhuskoj konvenciji u Srbiji, piše u saopštenju Arhus centra.

Cilj je zalaganje za što aktivnijim angažovanjem civilnog društva da se bave pitanjima zaštite životne sredine, te unapređivanje dijaloga između donosioca odluka i civilnog društva.Projekt se  realizuje u saradnji sa OEBS-om, Misija u Srbiji, a uz podršku Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.

Izvor: RTV Yueco
Arhus karavan Arhus karavan Arhus karavan Arhus karavan Arhus karavan Arhus karavan Arhus karavan Arhus karavan
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2397
Povezane teme

arhus centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.