Komentara: 11
Pregleda: 4170

Arhus centar proslavio treći rođendan

04.03.2014. u 17:31h
Izvor: RTV Yueco
Regionalni Arhus centar u Subotici proslavio je treći rođendan. Uz podršku Misije OEBS-a 4.marta 2011.godine otvoren je Arhus centar u Subotici i to potpisivanjem Memoranduma između Ministarstva životne sredine,grada Subotice i Otvorenog univerzitet. U Arhus centru kažu da su najponosniji na što su uspeli da utiču na grad usvoji Deklaraciju Subotica bez GMO, kao i projekte “Zelene zgrade Subotice” i “Mladi protiv otpada”.
Arhus centar proslavio treći rođendan

Arhus centar je svoj rođendan obeležio simboličnom sadnjom tri drveta, koja predstavljaju tri stuba Arhuske konvencije. Zasađen je tužni brest i dve sadnice magnolije. Akcija sadnje je realizovana u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada i Javnim komunalnim preduzećem “Čistoća i zelenilo”.

Prisutnima je prikazan film “Tri godine rada Regionalnog Arhus centra”, a predstavljen je i “Nacrt platforme za unapređenje ekološkog statusa Palićkog jezera i njegove okoline”. U Pokrajinskom sekreterijatu za zaštitu životne sredine kažu da rade na više frontova kako bi uradili nešto konkretno za jezero Palić.Izdvojili su 60 miliona dinara za jezero Palić.

Arhus centar proslavio treći rođendan

Predstavnici Misije OEBS-a objašnjavaju da je Arhus centar ispunio svoju misiju, jer su spona između grada, civilnog društva i građana. U poslednjih nekoliko godina okosnica aktivnosti Misije OEBS-a je primena Arhuske konvencije i njihova tri stub.

Arhus centar se nalazi na Otvorenom univerzitetu gde su građanima na raspolaganju biblioteka sa ekološkim naslovima, uvid u zakone i propise iz oblasti zaštite životne sredine, mogućnost širenja informacija preko vebsajta, kao i korišćenje Interneta u cilju pristupa informacijama od značaja. Građanima su dostupni i informativno-edukativni materijali kada posete centar.

Izvor: RTV Yueco
3. rođendan Arhus centra 3. rođendan Arhus centra 3. rođendan Arhus centra 3. rođendan Arhus centra 3. rođendan Arhus centra 3. rođendan Arhus centra 3. rođendan Arhus centra 3. rođendan Arhus centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 4170
Povezane teme

arhus centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.