Komentara: 4
Pregleda: 2810

Apel građanima da ne pale rastinje i travu na otvorenom prostoru

15.10.2018. u 16:50h
Izvor: Subotica.com
Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenim prostorima, jer je to u prethodne dve nedelje dovelo do povećanja broja požara za čak oko sedam puta u odnosu na isti period prošle godine.
Apel građanima da ne pale rastinje i travu na otvorenom prostoru

Od početka oktobra na teritoriji Republike Srbije došlo je do 1.431 požara na otvorenom prostoru, dok je u istom periodu u 2017. godini taj broj iznosio 216.

- Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno je spaljivanje bilo koje vrste otpada na otvorenom prostoru. Za prekršioce ovog zakona su predviđene novčane kazne i to za fizička lica od 10.000 do 50.000 dinara, dok je za pravna lica taj iznos od 300.000 do milion dinara - podsetio je Miloš Majstorović iz Sektora za vanredne situacije.

Majstorović je apelovao na građane da ne spaljuju nisko rastinje i travu na otvorenom prostoru, jer time pre svega ugrožavaju svoju i bezbednost ljudi oko njih, a širenjem požara može doći i do velikih materijalnih šteta na okolnim objektima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2810
Povezane teme

požar

vatrogasci

vatrogasna služba

loženje vatre

spaljivanje žetvenih ostataka

paljenje vatre na otvorenom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.