Komentara: 1
Pregleda: 3333

Anketiranje građana o selektivnom otpadu

03.10.2012. u 16:37h
Anketiranje građana o selektivnom otpadu

Udruženje Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR) kroz projekat EU prekogranične saradnje Hrvatska- Srbija, će u periodu od 5. do 14. oktobra sprovesti anonimno anketno istraživanje među građanima Subotice a sa temom odvojenog sakupljanja otpada u gradu.

Obučeni anketari će u navedenom periodu u poslepodnevnim časovima posetiti domaćinstva kojima su podeljeni ključevi i koja su obuhvaćena našim pilot projektom reciklažnih zelenih ostrva na dve lokacije: iz zgrada u Jo Lajoša br. 59, 61 i 63 i zgrada u Arsenija Čarnojevića br. 39 i 43. Takođe, anketari će obići i stanare iz zgrada u naselju Tokio, iz Šenoine 5 i Šenoine 7, koji su odabrani za kontrolnu anketnu grupu.

Terensko istraživanje ima za cilj identifikovanje stavova građana Subotice prema selektivnom razdvajanju otpada i reciklaži, kako bi se dobili podaci za socio ekonomsku studiju koja treba dati prikaz problema, očekivanja građana i dati preporuke za održive sisteme prikupljanja otpada.

CEKOR poziva građane da se odazovu na ovo anketno istraživanje i svojom ocenom uspešnosti i kvaliteta usluga i sistema zbrinjavanja otpada doprinesu kreiranju budućih rešenja. CEKOR će do petka 5. oktobra podeliti flajere i zalepiti obaveštenja na ciljanim zgradama.

Anketno istraživanje se sprovodi u okviru projekta "Ka zajednicama koje recikliraju u Osječko Baranjskoj županiji i Severno-bačkom okrugu" koji je finansiran od strane Evropske unije.

Za sve dalje informacije možete se obratiti na telefon udruženja CEKOR - 024/523-191.

Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3333
Povezane teme

nevladina organizacija cekor

ekologija

reciklirajmo zajedno

zelena ostrva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.