Komentara: 1
Pregleda: 4944

Ana Mokan dobitnica stipendije "Svetlana S. Simić"

14.08.2020. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Ana Mokan, maturantkinja Gimnazije "Svetozar Marković" na prirodno-matematičkom smeru, dobitnica je prve stipendije koju dodeljuje Udruženje "Svetlana S. Simić" za istaknuto delovanje na polju humanitarnog rada. Nagradu u iznosu od 60.000 dinara, Ana će uložiti u dalje obrazovanje, koje nastavlja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.
Ana Mokan dobitnica stipendije "Svetlana S. Simić"

Uz skroz odličan uspeh, Ana Mokan se kao gimnazijalka istakla i na polju humanitarnog rada, odazivajući se i rado učestvujući u brojim akcijama prikupljanja pomoći za decu "Kolevke", kao i u pripremanju božićno-novogodišnjih paketića za mališane sa Kosmeta, te joj ova stipendija znači mnogo jer, kako kaže, predstavlja priznanje za njen dosadašnji trud i rad.

- Naravno da mi znači, pogotovo sada kada počinjem studije u drugom gradu, drugačijem okruženju i to je uvek opterećenje za roditelje i kućni budžet, te ću nagradu iskoristiti za ono što mi je potrebno za fakultet. S druge strane, znači mi i to što je doneta odluka da se stipendija dodeli baš meni, jer to znači da je neko procenio da to što radim vredi i to je veliko priznanje za moj trud - kaže Ana, koja i u budućnosti planira da se bavi humanitarnim radom. - Teško je kada ste srednjoškolac i nemate svoju ušteđevinu ili sredstva kojima biste mogli da pomognete nekome, ali mi se dopada humanitarni rad i kroz fakultet želim da steknem nešto za sebe, ali i da pomognem drugima, jer mislim da život nije potpun ukoliko nešto ne damo nekome, te bih volela da jednog dana kroz obrazovanje to i ostvarim i nastavim da učestvujem u sličnim akcijama.

Ana Mokan dobitnica stipendije "Svetlana S. Simić"Da članovi žirija nisu imali nikakvu dilemu kome će stipendiju dodeliti, potvrđuje Miroslav Rašević, predsednik Udruženja "Svetlana S. Simić", koji kaže da je odluka da nagrada ode u Anine ruke bila jednoglasna.

- Kada smo dobili preporuku, pregledali svu dokumentaciju i ocene, nismo imali nikakve dvojbe da stipendija odlazi u prave ruke - ističe Rašević. - Ceo proces je za nas bio izuzetno ispunjujući, zadovoljni smo kako je sve proteklo i vrlo brzo planiramo da nastavimo dalje, odnosno nećemo čekati sledeću godinu, već ćemo ubrzo raspisati novi konkurs kako bismo nagradili i druge učenike koji to svojim znanjem, radom i trudom zaista zaslužuju.

Humanitarno udruženje "Svetlana S. Simić“ osnovano je prošle godine u čast i sećanje na život i rad profesorke Simić, koja se kao aktivan član subotičkog društva celog života bavila humanitarnim radom, dok je većinu radnog veka provela radeći kao profesor nemačkog jezika u Gimnaziji "Svetozar Marković", odakle je u svet poslala mnoge đake koji se i danas rado sećaju njenog lika i dela. To što je prva stipendija Udruženja dodeljena baš Ani, utoliko je značajnije, jer ju je za ovu nagradu predložila upravo njena profesorka nemačkog jezika.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 4944

Povezana vest

Povezane teme

gimnazija svetozar marković

dodela stipendija

stipendiranje

udruženje svetlana s. simić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.