Komentara: 3
Pregleda: 3649

Američki fudbal: "Gorillas Subotica" državni je prvak "U15 Fleg lige"

04.07.2021. u 18:59h
Izvor: Subotica.com
Naš grad je bogatiji za još jednu šampionsku titulu, ali ovog puta u u beskontaktnom flag američkom fudbalu. Ekipa „Gorillas Subotica“ prvak je „U15 Fleg lige“ Srbije. Na završnom turniru u Beogradu Subotičani su bili bolji od „Zemun Pirates“ i slavili rezultatom 48:14 u polufinalu, dok su u borbi za naslov prvaka Srbije savladali ekipu „Novi Beograd orlovi“ sa 33:20.
Američki fudbal: "Gorillas Subotica" državni je prvak "U15 Fleg lige"

Iz ove šampionske ekipe koja je vredno i predano radila tokom cele sezone je izuzetan učinak. U konkurenciji 9 ekipa, na nacionalnom nivou, bili su zaista dominantni, veliki broj kompletiranih pasova, odličnih hvatanja, trčanja, presecanja lopti, skokova, skidanja zastavica, požrtvovanih poteza i prvenstvo na kraju okončali uz impozantan učinak sa skorom od osam pobeda i bez poraza sa 399 postignutih poena, 57 tačdauna, 35 presecanja.

- Deca su zaslužila šampionski pehari zlatne medalje. Pokazala su da je naša Škola američkog fudbala „Gorillas Subotica“ u disciplini „Flag Fudbal'' u samom vrhu ovog sporta u zemlji, i da ćemo, nadamo se još dugo, stvarati šampione države – kaže trener Ivan PalijaVeliko hvala svim roditeljima koji nam pomažu, u ovoj zdravoj šampionskoj priči. Oni kupuju opremu, voze decu, pomažu finansijski, pronalaze sponzore, održavaju teren i spremaju hranu. Ovo je jedna lepa, zdrava priča o trudu, zajedništvu, prijateljstvu, saradnji sa roditeljima i pobedi zahvaljujući sopstvenim snagama.

Američki fudbal: "Gorillas Subotica" državni je prvak "U15 Fleg lige"

Šampionsku titulu osvojili su: Ana Bodić, Nikola Vojnović, Mihajlo Palija MVP, Danijel Roštaš, Aleksa Škrpan, Nikola Kitanović, Danijel Brajković, Uroš Puskić, Nemanja Đorđević, Igor Vojnić Kortmiš, Sergej Matijević, Stefan Poljaković pod vođstvom trenera Ivana Palije i Danila Nikolića.

„Gorillas Subotica“, klub američkog fudbala u našem gradu, osnovan krajem septembra 2018. godine. Trenutno broji preko 40 članova, dece uzrasta 7-16 godina, gde se takmiče u selekcijama do 11, 13 i 15 godina. U dosadašnjem radu osvojili su zlato sa ekipama do 11 i 15 godina, dva srebra sa timovima do 13 i do 15. Svoje utakmice igraju na terenima „Bratstva“.

ŠEST REPREZENTATIVACA - Selektor Darko Štabler je pozvao šest igrača iz subotičkog kluba „Gorillas“ za Evropsko prvenstvo koje će se održavati u septembru u Italiji. Od ukupno 15 članova reprezentacije Srbije, šestorica su iz subotičkog kluba. Poziv selektora dobili su Nikola Vojnović, Nikola Kitanović, Aleksa Škrpan, Mihajlo Palija, Danijel Brajković i  Danijel Roštaš.

Deca koja se opredele za američki fudbal mogu odabrati jednu ili obe discipline, odnosno ‘’flag footbal’’ ili ‘’tackle footbal’’. Flag football je beskontaktna verzija američkog fudbala, gde se umesto rušenja skidaju zastavice onome koji ima loptu, i ovu igru igraju dečaci i devojcice od 7 do 19 godina. „Tackle football“ je kontaktni američki fudbal, koji se igra sa opremom, kacigom, pod štitnikom i drugim štitnicima, i rezervisan je za dečake. Sva deca najpre u najmlađem uzrastu počinju sa „flag fudbalom“, da bi od 13. godine, po želji, prešli na „tackle footbal“ ili ostali verni „flag fudbalu“, a ima i onih koji se takmiče kasnije u obe disciline.

Američki fudbal: "Gorillas Subotica" državni je prvak "U15 Fleg lige"

S obzirom na uspehe u KAF "Gorillas" se nadaju da  klub može dobiti i podršku kakvu zaslužuje i sa kojom će deci biti lakše da uživaju u sportu koji “žive” i da postižu sjajne rezultate i dalje. Lalp dalje navode, ovaj sport je sjajan i nudi deci svih konstitucija priliku da treniraju, sklapaju prijateljstva i uživaju na trerenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3649

Povezana vest

Povezane teme

američki fudbal subotica

američki fudbal

klub američkog fudbala gorillas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.