Komentara: 1
Pregleda: 3847

Ambulanta u Bajmoku ima sve osim - lekara

01.11.2012. u 17:41h
Izvor: RTV
Nakon dvogodišnjih radova i uloženih 15,5 miliona dinara završena je rekonstrukcija ambulante Doma zdravlja u Bajmoku, jednom od najvećih prigradskih naselja u Subotici.
Ambulanta u Bajmoku ima sve osim - lekara

Kako je prezentovano gradonačelniku Subotice Modestu Duliću i njegovim saradnicima prilikom obilaska obnovljenih prostorija, deo ambulatne renoviran je 2009. godine, u vrednosti od 5 miliona dinara, dok je ove godine kompletno urađen i drugi deo objekta koji obuhvata stomatološku, ambulantu za decu i ginekološku ambulantu, uključujući instalacije i popravku krova.

Ovogodišnje renoviranje ambulante trajalo je oko dva meseca, a njihova vrednost je 10,5 miliona dinara.

Kako je istakao član gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne zaštite dr Atila Čengeri, u bajmočkoj ambulanti stekli su se uslovi za lečenje dece, otvorena je i ginekološka ambulanta, a u stomatološkoj ambulanti, koja je takođe renovirana, nije obnovljen samo enterijer nego i sama oprema.

"Uslovi su dobri, ali ono što je problem i to ne samo u ovoj ambulanti nego i zdravstvu uopšte jeste restriktivna politika Ministarstva zdravlja po pitanju zdravstvenih kadrova. Kad nova ministarka zdravlja definiše zdravstvenu politiku u narednom periodu, naš zadatak je da se pojavimo sa određenim zahtevima da kadrovski plan bude što povoljniji za grad Suboticu", rekao je Čengeri.

S tim u vezi, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja dr Mila Bogdanović Dujmić izrazila je nadu da će u narednom periodu biti više zdravstvenih kadrova na raspolaganju.

"Pored ambulante, Bajmok smo pokrili delimično i sa Hitnom pomoći, jedino kadrovski nismo u mogućnosti da odgovorimo na sve potrebe. Tu bi svakako trebao da bude još jedan stomatolog. Što se tiče ginekologije, u Bajmoku će ginekolog biti jedanput nedeljno do kraja godine", kazala je Mila Bogdanović Dujmić.

Izvor: RTV
Kompletirana ambulanta u Bajmoku Kompletirana ambulanta u Bajmoku Kompletirana ambulanta u Bajmoku Kompletirana ambulanta u Bajmoku Kompletirana ambulanta u Bajmoku Kompletirana ambulanta u Bajmoku Kompletirana ambulanta u Bajmoku Kompletirana ambulanta u Bajmoku
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3847

Povezana vest

Povezane teme

ambulanta bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.