Komentara: 0
Pregleda: 8548
Foto

Ambulanta na Kelebiji ponovo na usluzi pacijentima

28.06.2017. u 12:23h
Izvor: TV Subotica
Stanovnici Kelebije više neće morati da odlaze u ambulante van svog naselja, jer je nakon višemesečnog renoviranja, njihova konačno završena i od juče im je na raspolaganju.
Ambulanta na Kelebiji ponovo na usluzi pacijentima

Zbog izuzetno niskih temperatura tokom zime, u ambulanti na Kelebiji u februaru je došlo do havarije u kojoj su popucale vodovodne cevi i uništene električne instalacije. Od tada, stanovnici ovog dela grada su kod lekara morali da idu u ambulantu na Karađorđevom putu. Zahvaljujući investicionim radovima, čija vrednost iznosi oko 770.000 dinara, ambulanta na Kelebiji je renovirana, te će oko 2.500 pacijenata ponovo moći da potraži medicinsku pomoć u ovom objektu Doma zdravlja.

- Prvenstveno su rađene vodovodne i električne instalacije, a zatim telefonske i instalacije vezane za naš informacioni sistem. Na objektu je ugrađen gromobran i alarmni sistem koji nije do kraja završen ali će biti u narednom periodu. Veliki deo posla odradilo je JKP „Čistoća i zelenilo“, na raščišćavanju parka ispred ambulante i na održavanju ograde, međutim tu ima još puno posla koji će biti završen u toku leta i jeseni. - kaže prim. dr Ljiljana Miljački, načelnica opšte medicine i pomoćnik direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja

Ambulanta na Kelebiji ponovo na usluzi pacijentima

Iako je u ambulantu na Kelebiji potrebno još ulaganja kako bi se rešila pitanja poput klimatizacije i grejanja objekta, njenim ponovnim otvaranjem, Mesna zajednica je rešila veliki problem, jer se kako kažu u njoj, pored dece, pretežno leči starije stanovništvo.

- Ova mesna zajednica je brojčano prilično velika, sa turistima odnosno vikendašima iz grada, tako da je potreba ove mesne zajednice za ambulantom i njenom uslugom dosta velika. A moramo imati u vidu i da je tu pretežno stariji živalj, kojem je napotrebnija. - ističe Veljko Burić, predsednik saveta MZ Kelebija

Ambulanta na Kelebiji ponovo na usluzi pacijentima

Ambulanta na Kelebiji je po rečima dr Ljiljane Miljački, načelnice opšte medicine i pomoćnice direktora za medicinska pitanja Doma zdravlja, jedna od najopterećenijih ambulanti ali i jedna sa najmanjim brojem žalbi, što govori o kvalitetu rada.

Radno vreme ambulante ponedeljkom, sredom i petkom je u prepodnevnim časovima, dok je utorkom i četvrtkom lekarska pomoć sugrađanima dostupna poslepodne.

Ambulanta na Kelebiji ponovo na usluzi pacijentima

Izvor: TV Subotica
Otvaranje ambulante na Kelebiji Otvaranje ambulante na Kelebiji Otvaranje ambulante na Kelebiji Otvaranje ambulante na Kelebiji Otvaranje ambulante na Kelebiji Otvaranje ambulante na Kelebiji Otvaranje ambulante na Kelebiji Otvaranje ambulante na Kelebiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8548
Povezane teme

dom zdravlja subotica

apoteka kelebija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.