• Pregleda: 3958

Ambasadorka Izraela posetila Suboticu

Ambasadorka Izraela u Republici Srbiji Alona Fišer Kam posetila je danas naš grad i sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom razgovarala o poboljšanju saradnje na poljima privrede, turizma, informacionih tehnologija.
Ambasadorka Izraela posetila Suboticu

Prilikom sastanka sa prvim čovekom grada, ambasadorki su predstavljeni privredni potencijali i mogućnosti investiranja u privredu Subotice.

- Nažalost, kompanije iz Izraela još uvek nisu prisutne u našem gradu. Poznato je da Izrael jedna od vodećih sila u IT sektoru, u kome i naš grad raspolaže značajnim potencijalima, jer imamo i obrazovane ljude i visokoobrazovne institucije – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Nastavićemo saradnju u oblasti kulture, a ambasadorki smo obećali smo da će sanacija, rekonstrukcija i restauracija kompletne unutrašnjosti Sinagoge biti završena do kraja naredne godine.

Po rečima ambasadorke Alone Fišer Kam Subotica raspolaže brojnim potencijalima kojim bi mogla da privuče investitore iz Izraela.

– Razgovarali smo i o povećanju prisutnosti izraelskih kompanija iz oblasti poljoprivredne tehnologije, otpadnih voda i navodnjavanja. Svojim turističkim potencijalima Subotica može da privuče ne samo ljude iz Izraela nego i iz čitavog sveta, a veoma je bitna i ponuda jevrejskog nasleđa kojim raspolaže – naglasila je ambasadorka. - Za mene je veoma važna prisutnost Jevrejske opštine uopšte, u smislu jedne žive zajednice koja predstavlja Izrael i jevrejsko nasleđe. Jevrejska zajednica može da bude most između Izraela i Srbije. Iduće godine Srbija i Izrael obeležavaju četvrt veka diplomatskih odnosa i to je sjajna prilika da produbimo odnose između naše dve zemlje i povećamo prisutnost Izrela u Srbiji.

Posle sastanka u Gradskoj kući, ambasadorka je posetila  Gradsku biblioteku, Gradski muzej i Jevrejsku opštinu.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

7
dule Odgovori
Zašto gospodin Robert Sabadoš sedi preko puta a ne pored gradonačelnika. Nije on gost već jedan od domaćina.
rt
Ma i tata bi sine da bude s' boka , a ne preko puta !
Овца за шишање Odgovori
"Poznato je da Izrael jedna od vodećih sila u IT sektoru, u kome i naš grad raspolaže značajnim potencijalima, jer imamo i obrazovane ljude i visokoobrazovne institucije – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban... "
Хахаха... Дај, инсталирајте овом ИТ-стручњаку Лабану Windows98 и покажите му како се игра Solitaire, да прекрати радно време, да се не досађује!
Aco Odgovori
Izrael ima dosta investitora tako da je ovo možda prilika za Suboticu.
Englez Odgovori
Zasto je profesorica engleskog ovde, kad Nebojsa Darabos zna perfektno engleski?
Tako pise u njegovom CV-u.
Radenko Odgovori
Daa..vratite im sve te zgrade po centru što su im oduzeli i fabrike isto..odma će sve da živne..pa da još navučemo i turiste iz izraela..de bi nam bio kraj :D
rt
Ma ok - da se svakom vrati ( sta je zasluzio ) , a i da taj kome se vrati , vrati naslednicima kojima je to eksploatatorski sa grbace oguljeno . Sve je lopovluk , u pitanju su nijanse !
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.