Komentara: 20
Pregleda: 8375
Foto

Ambasador SAD u poseti Subotici

27.07.2016. u 19:31h > 28.07.2016. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Naš grad danas je posetio Kajl Skot, novi ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji. Ambasadora je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Bogdan Laban, a prvi susret bio je prilika da se razgovara u potencijalima privredne i kulturne saradnje.
Ambasador SAD u poseti Subotici

- Ovo je izuzetno važan događaj za Suboticu i drago mi je što smo, njegova ekselencija Skot i ja, na početku naših mandata već imali priliku da se sastanemo i razgovaramo o privrednim i kulturnim potencijalima, odnosima u našoj zajednici i svemu onome čime Subotica može da se pohvali – istakao je gradonačelnik Bogdan Laban. - Zajedno ćemo raditi na privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mesta.

Prijemu je prisustvovao i Nebojša Daraboš, član Gradskog veća za oblast turizma, investicijа i međunarodne saradnje.

Trenutno u Subotici, u Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“ posluje kompanija „Ametek“, koja zapošljava više 120 ljudi.

Ambasador SAD u poseti Subotici

- “Ametek“ već neko vreme posluje u Subotici ali ima mogućnosti da se privredna saradnja proširi. „Slobodna zona“  pruža priliku za još bolju i uspešniju saradnju u budućnosti – najavio je ambasador Kajl Skot. - Govorili smo o socijlanoj situaciji u regionu, kao i o migrantskoj krizi i uticaju koji ona ima na grad. Svi cene ulogu Srbije tokom migrantske krize i njen human pristup prema migrantima. Uvek su me učili da čoveku kome treba pomoć treba pružiti ruku a ne okrenuti leđa a to je najbolje pokazao srpski narod prema ovim ljudima. Znam da je to nekada teško za grad, ali je Subotica je pokazala najbolje strane srpskog naroda.

Ambasador je danas posetio i Američki kutak i Sinagogu, a sutra će zajedno sa austrijskim ambasadorom Johanesom Ajgnerom i ministrom Vulinom obići Prihvatni centar za migrante u Subotici i izbeglice koje se nalaze na Graničnom prelazu Horgoš.

Izvor: Subotica.com
Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici Poseta američkog ambasadora Kajla Skota Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 8375
Povezane teme

nebojša daraboš

bogdan laban

američki ambasador

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.