Komentara: 76
Pregleda: 8808

Ambasador SAD posetio Suboticu

19.11.2019. u 14:01h > 18:52
Izvor: Subotica.com
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Entoni Godfri, posetio je danas naš grad, razgovarao sa gradonačelnikom Subotice, prošetao centrom, a posetu je završio obilaskom Sinagoge.
Ambasador SAD posetio Suboticu

Nakon sastanka u Gradskoj kući ambasador Godfri je poručio da je srećan što je imao prilike da, po prvi put, dođe u Suboticu i lično se uveri u lepotu Gradske kuće.

- Gradonačelnik me je upoznao sa ekonomskim napretkom ovog regiona, nadam se da će se naša saradnja sa ovim lepim gradom nastaviti. Tokom današnjeg boravka u Subotici očekujem da ću saznati više o planovima za razvoj ovog grada - poručio je kratko Entoni Godfri.

Ambasador SAD posetio Suboticu

Prvi čovek Subotice kaže da je gosta upoznao sa subotičkim načinom života i kako Subotica danas stoji po pitanju ekonomije i razvoja.

- Izuzetna je čast meni kao gradonačelniku i svih nas Subotičana, da možemo ugostiti ovako značajnog gosta, našeg prijatelja, ambasadora Godfrija, kojeg smo upoznali sa subotičkim načinom života, našim ekonomskim razvojem i prosperitetom - rekao je Bogdan Laban

Američki diplomata je današnju posetu iskoristio da, u društvu gradonačelnika Labana, po lepom danu prošeta centrom grada, na putu do Američkog kutka zastane na trenutak pored zgrade pozorišta u izgradnji. Tokom šetnje gradom Godfri je svratio i na sladoled u poznatu poslastičarnicu u centru grada.

Ambasador SAD posetio Suboticu

Ambasador SAD posetio Suboticu

Prilikom posete Subotici ambasador SAD u Srbiji je obišao sedišta mađarskog i hrvatskog Nacionalnog saveta.

- Imao sam odličan sastanak sa predstavnicima mađarske i hrvatske nacionalne manjine u Subotici. Položaj nacionalnih manjina i njihovo učešće u političkom i društvenom životu je od velikog značaja za SAD. - poručio je Godfri putem društvene mreže

Na kraju posete i obilaska Sinagoge, ambasador SAD je istakao da mu je drago što vidi da Subotica neguje religijsku različitost, kako kaže, važnu i osnovnu vrednost svakog demokratskog društva.

Izvor: Subotica.com
Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici Poseta ambasadora SAD Entonija Godfrija Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 76
Pregleda: 8808
Povezane teme

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.