Komentara: 20
Pregleda: 6685
Foto

Ambasador SAD posetio Suboticu

21.02.2014. u 17:12h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, pomoćnik gradonačelnika zadužen za međunarodnu saradnju i regionalni razvoj Siniša Babičković i član Gradskog veća zadužen za privredu, Milan Vučković, razgovarali su sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Srbiji Majklom Kirbijem. Na sastanku je bilo reči o unapređenju saradnje između lokalne samouprave grada Subotice i ambasade SAD u Beogradu.
Ambasador SAD posetio Suboticu

Gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima posle sastanka u Gradskoj kući, izjavio da su se teme razgovora prvenstveno odnosile na mogućnosti poboljšanja ekonomske i privredne saradnje i pomoć na unapređenju našeg školskog sistema koji se, takođe, nadovezuje na razvoj naših privrednih potencijala.

- Ambasador Kirbi nam je tokom razgovora izneo veoma interesantne i korisne predloge i ja se nadam da ćemo te predloge i sugestije koje smo razmatrali i konkretizovati, i to u što skorijem roku, istakao je Jene Maglai.

Ambasador SAD posetio Suboticu

Uz izražavanje zadovoljstva što je danas u Subotici i Gradskoj kući koja, kako je rekao, prikazuje jednu divnu prošlost ovog grada, ambasador Kirbi je kazao da se razgovaralo o ekonomskoj budućnosti, ali da je dotaknuta i tema vezana za razvoj poljoprivrede i mogućnosti koje pruža ova privredna delatnost.

- Suboticu odlikuje bogatstvo raznolikosti i harmoničan odnos pripadnika različitih nacionalnih zajednica. Drago mi je što vidim da lokalna vlast ima razumevanja i shvata da igra veoma važnu ulogu u stvaranju povoljnije budućnosti za mlade ljude koji će biti obrazovani, koji će se ovde zaposliti i koji će na taj način i sami doprinositi poboljšanju opštih uslova života, rekao je Majkl Kirbi.

Moj tim iz Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) radi na projektima koji se tiču tih velikih šansi koje Subotica ima u ekonomskom razvoju i mi hoćemo da pomognemo da Subotica bude jedan dinamičan i dobro razvijen grad, kazao je ambasador Kirbi.

Ambasador SAD posetio Suboticu

- Pokušavamo da pomognemo i u oblasti obrazovanja, da budemo praktični i da školstvo pomogne ljudima kojima se ukaže prilika da se zaposle da savladaju ono što im za to radno mesto nedostaje kao, primera radi, poznavanje nekog stranog jezika ili kompjuterskog programa. Pričali smo i o novim kompanijama koje su prisutne i koje dolaze u vaš grad, kao i o američkim kompanijama koje u ovom trenutku u Subotici nisu baš tako brojne. Razgovarali smo, takođe, i o tome šta, zapravo, traže investitori ili američke kompanije i šta im je ovde na raspolaganju kako bismo to mogli da prenesemo potencijalnim investitorima i vidimo da li to ispunjava njihove uslove, naglasio je Majkl Kirbi.

On je dodao da se raduje nastavku saradnje sa lokalnom samoupravom grada Subotice i da želi da joj pomogne u nastojanjima da se ovaj grad razvija i da život u ovoj sredini bude još bolji.

Ambasador SAD posetio Suboticu

U okviru posete Subotici, ambasador Majkl Kirbi je posetio Sud i „Američki kutak” u Gradskoj biblioteci Subotica, a prisustvovao je i sastanaku Udruženja poslovnih žena Subotice, održanom u Plavoj sali Gradske kuće.

Izvor: subotica.rs
Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici Poseta ambasadora SAD, Majkla Kirbija, Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 6685

Povezana vest

Povezane teme

milan vučković

jene maglai

siniša babičković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.