• Pregleda: 5096

Ambasador Ruske federacije u poseti Subotici

Ambasador Ruske federacije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, u pratnji diplomatske delegacije, tokom današnjeg dana boravio je u Subotici.
Ambasador Ruske federacije u poseti Subotici

Tokom posete ambasador je u Gradskoj kući imao sastanak sa rukovodstvom grada koje je predvodio gradonačelnik Jene Maglai, a potom je posetio Regionalnu privrednu komoru i kompanije ATB "Sever" i Mlekaru "Subotica".

Po rečima Slobodana Vojinovića, predsednika Regionalne privredne komore i domaćina posete, region Bačke i Potisja ima sjajnu saradnju ruskom privredom.

Ambasador Ruske federacije u Regionalnoj privrednoj komori Subotica

- Promet našeg regiona sa Rusijom je od 70 do 110 miliona dolara, a jedan je od retkih koji beleži suficit - naglasio je Slobodan Vojinović. - Učestvovali smo na sajmu u Rusiji, gde su naša preduzeća imala veoma zapaženu ulogu. Privredna saradnja je izuzetno dobra i došla je do toga da razgovaramo o zajedničkim investicijama.

Izražavajući zadovoljstvo što je bar jednom godišnje u Subotici, Njegova ekselencija Aleksandar Čepurin naveo je neke od smerova u kojima saradnja Srbije i Rusije treba da ide. To su privreda, energetika, visoke tehnologije, turizam...

- Saradnja naše dve zemlje odvija se i na državnom i na regionalnom nivou, što je jako značajno. Subotica ima jako dobar položaj i verujem da se tu nalaze tačke koje su bitne za razvoj i unapređenje saradnje - istakao je Čepurin.

Svoju posetu Subotici Ambasador Ruske federacije je započeo razgovorom sa predstavnicima lokalne samouprave. Nakon toga, delegacija je posetila Regionalnu privrednu komoru u Subotici, kompaniju ATB "Sever", koja skoro trećinu izvoza usmerava ka Rusiji, dok je u Subotičkoj mlekari obišla novi pogon za proizvodnju feta sira, namenjenog ruskom tržištu.

Ambasador Ruske federacije u poseti ATB "Sever"

Ambasador Ruske federacije u fabrici ATB "Sever"

Prilikom posete fabrici ATB "Sever", generalni direktor kompanije, Milorad Vasić, je u razgovoru sa Ambasadorom Ruske federacije predočio da kompanija na čijem je čelu proizvodi i isporučuje elektromotore razvijene prema zahtevu kupca koji zadovoljavaju najsloženije tehničke zahteve i da trenutno ima 446 zaposlenih.

Proizvodi kompanije ATB "Sever" se mogu pronaći na svim kontinentima i u više od 50 zemalja. Posebno je istakao značajan izvoz na tržište Ruske Federacije, posebno u oblasti nafte i gasa - Rosnjeft i Gasprom, u oblasti atomskih elektrana - Lenjingradskaja, Kaljininskaja i u oblasti metaloruških kombinata - MK Magnitogorsk. Vasić je istakao da su planovi kompanije ATB "Sever" da u skorijoj budućnosti u još većoj meri obezbedi svoje prisustvo na tržištu Ruske federacije.

Ambasador Ruske federacije u srdačnom razgovoru sa rukovodstvom ATB "Sever"

Rukovodstvo ATB "Sever" je Ambasadora Ruske federacije prilikom obilaska proizvodnih pogona detaljno upoznalo sa kompletnim procesom proizvodnje i kasnije mu, tokom srdačnog razgovora, uputilo molbu da preporuči kompaniju i njene proizvode. Logistiku u daljoj komunikaciji pružiće i Regionalna privredna komora Subotica.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Veteran Odgovori
E,ovo se može nazvati i slobodno reći,tj napisati,da je poseta bez presedana i plodnosna!Idi tamo gde te zovu,žele,i ne ucenjuju ili ne uslovljavaju!
stormwatch Odgovori
Za momentalni raskid ugovora u kome je NIS dat Rusiji na poklon!
Suboticanin Odgovori
stormwach
ne boj se neko se i omastio kada je NIS dat Rusiji
stormwatch Odgovori
@Suboticanin

U to ne sumnjam.
cm Odgovori
SEVER respect! To je firma , a ne ove u Malom Bajmoku...
mile1 Odgovori
На многаја љета, браћо!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.