• Pregleda: 2580

Ambasador Norveške zadovoljan uslovima poslovanja kompanija iz njegove države

Ambasador Norveške zadovoljan uslovima poslovanja kompanija iz njegove države

Subotica je dobar domaćin norveškim kompanijama, a nadamo se i očekujemo da će se postojeća saradnja nastaviti i proširiti, ocenio je danas ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad.

Ambasador se sastao sa gradskim zvaničnicima sa kojima je razgovarao o proširenju dosadašnje saradnje. Subotica je jedan od gradova Srbije koji učestvuje u projektu Ambasade Norveške koji je namenjen rešavanju problema odlaganja i uništavanja otpada životinjskog porekla

Ambasador Norveške u Srbiji Arne Sanes Bjornstad boravio je danas u Subotici, gde se sastao sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem, sa kojim je razgovarao o konrektnim projektima podrške ove zemlje Subotici, kao i prekograničnoj i regionalnoj saradnji. Maglai i Bjornstad su razgovarali o saradnji lokalne samouprave i ambasade Norveške i mogućnosti proširenja te saradnje sa norveškim privrednim subjektima.

U Subotici već nekoliko godina radi kol-centar telekomunikacione kompanije “Telenor” koji pokriva tržišta Srbije, Crne Gore i Mađarske, kao i kompanije “NorDent” koja je specijalizovana za pružanje stomatoloških usluga stanovnicima ove skandinavske zemlje u Subotici, a koja širi svoje kapacitete. Osim toga, po rečima gradonačelnika Jenea Maglaija, Subotica već učestvuje u projektima koje podržava i finansira ambasada Norveške.

Maglai i Bjornstad  sa saradnicima takođe su razgovorali i o podršci Norveške Subotici u privlačenju sredstava iz prekograničnih fondova saradnje, kao i o privrednoj saradnji, pre svega u sferi prehrambene industrije.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Boris Šuman

povezane teme

2
uvek u pravu Odgovori
Tužni izraz lica ambasadora govori sve. još kad bi znao da ljudi u njegovoj zemlji zarade našu platu za dva i po dana, ako ima imalo srca rasplakao bi se sigurno.
uvek u pravu Odgovori
A ova dvojica kao na sahrani. Sve face na fotografiji odslikavaju pravo stanje stvari.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.