Komentara: 11
Pregleda: 1527
Foto

Ambasador Mađarske posetio Suboticu

04.07.2023. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Mađarske posetio Suboticu

Tokom prve zvanične posete našem gradu,  Jožef Mađar, ambasador Mađarske u Srbiji, sastao se juče sa Balintom Pastorom, predsednikom Skupštine grada, sa kojim je razgovarao o tome kako da odnosi dve susedne i prijateljske zemlje budu još bolji.

Ambasador Mađarske posetio Suboticu

- Razgovarali smo o tome kako da poboljšamo odnose u sferi kulture i pivrede, obzirom na veliki broj dvojnih državljana koji su žitelji Subotice, u kojoj živi veliki broj pripadnika mađarske nacionalne manjine. Sasvim je prirodno da Mađarska u privrednom smislu bude prisutna u Subotici, ima dosta privrednih društava koja tu funkcionišu. Mađarska je peti spoljnotrgovinski partner Srbije, atu benefite ima i Subotica – istakao je posle sastanka Pastor. – Ne možemo dovoljno puta da istaknemo značaj sredstava koje je Vlada Mađarske uložila u određene građevine, pre svega u Sinagogu, zgradu Učiteljskog fakulteta na mađarskom jeziku, poznatiju kao „Žuta kuća“.  Naši međusobno dobri odnosi treba da ostanu na najmanje ovom nivou i od toga će imati benefite svi građani Subotice.

Na Paliću je nedavno održan Strateški samit, na kome su učestvovali lideri i najviši funkcioneri dve zemlje.

Ambasador Mađarske posetio Suboticu

- Pre nego što sam došao ovde pitali su me da li u našim odnosima možemo nešto da doradimo,i ja uvek kažem da moramo da budemo optimisti i da uvek može da bude bolje. Posle niza zajedničkih sednica i radnih grupa, osnovan je Strateški samit, koji je prekretnica u našim odnosima. Ponosni  smo na naše manjine, one su tu da cementiraju naše odnose – naglasio je ambasador Mađar. - Mađarska se učini ti sve da se srpski narod jače i dinamičnije približi evropskoj zajednici, računamo na Srbiju, koja zna šta želi u ovom regionu. Učinićemo sve da se naša dva naroda još više zbliže, granice su tu još uvek između nas, još uvek se dosta čeka na prelaze i daćemo sve od sebe da oni bolje funkcionišu.

Izvor: Subotica.com
Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji Sastanak predsednika Skupštine Subotice sa ambasadorom Mađarske u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 4 dana
Komentara: 11
Pregleda: 1527
Povezane teme

balint pastor

ambasador mađarske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.