Komentara: 15
Pregleda: 1957

Ambasador Kipra posetio Suboticu

07.12.2018. u 15:13h
Izvor: subotica.rs
Ambasador Kipra posetio Suboticu

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban ugostio je ambasadora Kipra u Beogradu, Konstantinosa Eliadesa, a susret je protekao u srdačnoj atmosferi. U razgovoru je naglašeno da su tradicionalno bliski i prijateljski odnosi Srbije i Kipra dobra osnova za realizaciju konkretnih projekata na nivou lokalnih samouprava.

Domaćin susreta je poželeo dobrodošlicu ambasadoru, izrazio zahvalnost Kipru na kontinuiranoj i iskrenoj podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, a zatim predstavio privredne, investicione, turističke, kulturne i druge potencijale Subotice i Palića.

Zahvaljući se na gostoprimstvu i podršci koju Srbija pruža celovitosti Kipra, ambasador Eliades je istakao da se njegova zemlja, kao jedna od članica Evropske unije, snažno zalaže za poštovanje međunarodnog prava i da izuzetno dobru saradnju dveju prijateljskih zemalja Kipra i Srbije i ubuduće treba čuvati i unapređivati na svim nivoima.

Sagovornici su se saglasili da kvalitetna saradnja može da se ostvari u oblasti turizma, poljoprivrede, kulture, obrazovanja i sporta, da je veoma važno da se srpski i kiparski investitori podstaknu i ohrabre za nova ulaganja i da obim ukupne robne razmene Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga sa Kiprom, koja je u periodu januar-oktobar 2018. godine iznosila 55.000 dolara, u narednom periodu treba povećati.

Ambasador Eliades je inicirao da se Subotica pobratimi sa jednim kiparskim gradom, što je prihvaćeno. Gradonačelnik Subotice je predložio da na proleće 2019. godine veća političko-privredna delegacija sa Kipra poseti naš grad, kada bi se i dogovorili svi detalji i ime grada koji bi trebalo da se pobratimi sa Suboticom.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 1957
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

bogdan laban

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.