Komentara: 6
Pregleda: 4556

Ambasador Izraela u Subotici

14.10.2014. u 18:54h
Izvor: Radio Subotica
Izraelski ambasador u Srbiji Jozef Levi boravio je u Subotici. Sa njim je razgovarao gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Razgovaralo se o intenziviranju privredne i kulturne saradnje.
Ambasador Izraela u Subotici

Izraelski ambasador je saopštio da će ambasada i dalje raditi na tome da upozna potencijalne izraelske ulagače na prednosti Subotice kao mesta za moguće ulaganje kapitala. Njegova zemlja će pomagati i dalje aktivnosti ovdašnje jevrejske zajednice i rekonstrukciju Sinagoge.

Zajednički zaključak je da se u Subotici što pre pripremi kulturna nedelja Izraela. Ambasador Izraela Jozef Levi govorio je u Jevrejskoj opštini o političkom trenutku Izraela, ali i njegovoj vezi sa jevrejskom dijasporom u svetu.

Uz konstatovanje da su istorije srpskog i jevrejskog naroda slične Levi je rekao da je veliki optimista kada je u pitanju budućnost Srbije jer je ona duboko u pregovorima za pristup Evropskoj uniji. "Vreme rata ovde je gotovo kako vidim, a na horizontu je vreme integracije i kooperacije. Alfabet za gradnju budućnosti je prihvatanje da drugi postoje. A upravo toga nemamo na Srednjem Istoku", rekao je Jozef Levi, ambasador Izraela u Srbiji.

Izvor: Radio Subotica

Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi

Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi Ambasador Izraela u poseti subotičkoj Sinagogi
Pogledaj ostale fotografije

Ambasador Izraela u poseti Subotici

Ambasador Izraela u poseti Subotici Ambasador Izraela u poseti Subotici Ambasador Izraela u poseti Subotici Ambasador Izraela u poseti Subotici Ambasador Izraela u poseti Subotici Ambasador Izraela u poseti Subotici Ambasador Izraela u poseti Subotici Ambasador Izraela u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4556
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

Grad Subotica

jene maglai

ambasador izraela

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.