• Pregleda: 3869

Ambasador Izraela u Subotici

Izraelski ambasador u Srbiji Jozef Levi boravio je u Subotici. Sa njim je razgovarao gradonačelnik Subotice Jene Maglai. Razgovaralo se o intenziviranju privredne i kulturne saradnje.
Ambasador Izraela u Subotici

Izraelski ambasador je saopštio da će ambasada i dalje raditi na tome da upozna potencijalne izraelske ulagače na prednosti Subotice kao mesta za moguće ulaganje kapitala. Njegova zemlja će pomagati i dalje aktivnosti ovdašnje jevrejske zajednice i rekonstrukciju Sinagoge.

Zajednički zaključak je da se u Subotici što pre pripremi kulturna nedelja Izraela. Ambasador Izraela Jozef Levi govorio je u Jevrejskoj opštini o političkom trenutku Izraela, ali i njegovoj vezi sa jevrejskom dijasporom u svetu.

Uz konstatovanje da su istorije srpskog i jevrejskog naroda slične Levi je rekao da je veliki optimista kada je u pitanju budućnost Srbije jer je ona duboko u pregovorima za pristup Evropskoj uniji. "Vreme rata ovde je gotovo kako vidim, a na horizontu je vreme integracije i kooperacije. Alfabet za gradnju budućnosti je prihvatanje da drugi postoje. A upravo toga nemamo na Srednjem Istoku", rekao je Jozef Levi, ambasador Izraela u Srbiji.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

6
Lalo Odgovori
Opet....
Lozika Odgovori
Mogu mislit sta je selonacelnik mudro imo kazat. Jevo ja sam domacin ja stedim i nemam pojma sta cu sutra i nisam donio ni dinara u varosku kucu al jako sam posten inace
AS Odgovori
neka hvala...
Osrednje obavesten Odgovori
Dobro sto je dosao, samo nije dobro sto ga je docekao ovaj polticar. Mogao je neko cestitiji, ali nazalost takvih u ovoj vlasti nema.
Osrednje obavesten Odgovori
Gradonacelnice, zakiceni ste sa lepim cvetom - vasim zamenikom. Samo se ponosite njime, kad boljeg nemate.
fifi Odgovori
Jeste.. opet je...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.