Komentara: 2
Pregleda: 1073

Amaterski festival drame "Drim fest" u HKC "Bunjevačko kolo"

02.11.2022. u 11:31h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni amaterski festival drame "Drim fest", drugi po redu, biće održan u petak i subotu u HKC "Bunjevačko kolo". Publika će imati priliku da pogleda predstave amaterskih pozorišta iz Petrovca na Mlavi, Banatskog Karađorđeva, kao i iz Teslića i Viteza (BiH) i Hercegovca (Hrvatska).
Amaterski festival drame "Drim fest" u HKC "Bunjevačko kolo"

Idejni tvorac festivala Marijan Kiš ističe da je cilj promocija amaterskog stvaralaštva, u kojem ima pregršt kvalitetnih predstava, ali sa kojima publika nije upoznata.

- Mi želimo da promovišemo amatersko dramsko pozorište, koje ima izuzetna ostvarenja i koja dosta često mogu da stanu rame uz rame sa profesionalnim pozorištima. Zato smo insistirali da imamo pozorišta iz regiona, sa prostora bivše Jugoslavije, jer među glumcima ne postoje ni granice ni razlike. Festival je koncipiran tako da svi koji nastupaju budu zajedno od prvog do zadnjeg dana i da zajedno širimo promociju amaterskog pozorišta. Festival nema takmičarski karakter, mi ćemo jedino dodeliti nagradu za najbolje ostvarenje u predstavi, dakle glumačku nagradu. Za to će se pobrinuti dvočlani žiri koji čine direktorka Dečjeg pozorišta Marta Aroksalaši i gost iz Hrvatske direktor kazališta iz Županje Branko Puhek - kazao je Kiš.

Festival će prvog dana otvoriti predstava „Putujuće pozorište Šopalović“ Kulturnog prosvetnog centra iz Petrovca na Mlavi od 18h, a dva sata kasnije nastupiće članovi amaterskog pozorišta iz Teslića sa predstavom „Čaj u pet“. Drugi dan festivala otvoriće predstava „Prosidba“ pozorišta iz Banatskog Karađorđeva od 18h, a sat vremena kasnije nastupiće hrvatsko pozorište sa predstavom „Tri treća tromesečja“. Festival će zatvoriti predstava pozorišta iz Viteza „Pidžama za šestoro“.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1073

Povezana dešavanja

Povezane teme

bunjevačko kolo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.