• Pregleda: 3709

Aleksandar Dujin orkestra (veče kubansko-brazilske muzike) 21. marta u Velikoj većnici

Veče posvećeno kubansko-brazilskoj muzici održaće se u sredu, 21. marta, u Velikoj većnici Gradske kuće, s početkom u 19 časova i 30 minuta. U okviru programa izvešće se specijalni džez-latino aranžmani za kvartet, koje je napisao Aleksandar Dujin.
Aleksandar Dujin orkestra (veče kubansko-brazilske muzike) 21. marta u Velikoj većnici

Aleksandar Dujin orkestra je muzički sastav koji već punih 20 godina radi u našoj zemlji i inostranstvu. Za ovu priliku, kvartet će izvesti muzički program sačinjen od izvornih kubanskih i brazilskih kompozicija u različitim latino ritmovima, nastalim u periodu između 1930. i 1960. godine.

- Muzika koja obiluje ritmom, prelepom harmonijom i melodijom, svakog slušaoca će na trenutak povesti na virtualno putovanje latino svetom, koje obiluje suncem, prelepim pejsažima, mirisima i šumom talasa - najavljuje ovaj muzički sastav.

U Velikoj većnici nastupiće i vokalna solistkinja Nevena Reljin, koja će pevati na portugalskom i španskom jeziku, što će dodatno pojačati slikovitost programa. Za kontrabasom biće Ervin Malina, na bubnjevima Petar Radmilović, dok će Aleksandar Dujin svirati klavir.

Ulaznice za Veče posvećeno kubansko-brazilskoj muzici mogu se kupiti u Vinoteci Zvonko Bogdan, u ulici Matije Korvina, po ceni od 500 dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Stojan Odgovori
Drago mi je da će dašak kulture obići i Suboticu, bar na jedno veće. Ovo je umetnost, a ne tamburica i truba. Žao mi je samo što Vas hrane zapadnom kulturom na kašičicu, periodično. Moja lepša polovina i ja redovno obilazimo plesne škole, koncerte egzotične muzike, Operu, takmičenja u umetničkom klizanju ... Ovde na Zapadu je to deo svakodnevnog života.
Sanela Odgovori
Pa Stojane potrudi se da ti organizuješ nešto drugo osim tamburaša, po čemu je ovaj grad poznat, jer naši poznati tamburaši su veoma traženi u drugim gradovima..te nemoj na taj način da podcenjuješ.Ja lično volim i tamburaše a doćiću i na veče brazilske muzike
moonshiner Odgovori
Stojane ''sine''....... pa ti si totalno odlepio u tom tvom'' divnom i kulturnom''zapadu!!Iiiiii sta kazes ,tamburica i truba nisu u tvom kluturoloskom dometu! Stojane ''sine'' Gandza je gadna stvar ,ako se pretera ,pogotovo u plesnim skolama....ha.. ha.. ha !!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.