• Pregleda: 823

Aktivnosti za decu i roditelje povodom "Dana sigurnijeg interneta"

Nizom aktivnosti za decu, mlade i roditelje iz cele Srbije, fondacija "Tijana Jurić" u utorak i sredu, 5. i 6. februra, obeležiće "Dan sigurnijeg interneta".
Aktivnosti za decu i roditelje povodom "Dana sigurnijeg interneta"

Kako navode iz Fondacije, u naredna dva dana za decu biće organizovani onlajn kviz za proveru znanja i panel diskusija koja će se prenositi uživo i tako biti dostupna svima, dok će za roditelje biti organizovano predavanje o bezbednoj upotrebi interneta.

- Onlajn kviz za proveru znanja o internetu, biće aktivan u utorak od 10 do 17 časova na portalu Fondacije. Pravo učešća imaju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Srbije. Cilj organizovanja kviza jeste provera znanja učenika o internetu, o ispravnom ponašanju i potencijalnim opasnostima. Troje učenika koji budu osvojili najviše bodova biće nagrađeni. - kažu iz Fondacije "Tijana Jurić"

NETPATROLA - Prijave i uklanjanje štetnih sadržaja sa Interneta, pre svega onih koje ugrožavaju bezbednost dece, nova je aktivnost Fondacije "Tijana Jurić". "Netpatrola" počinje s radom već od utorka, 5. februara, kada će svaki građanin moći da prijavi štetan sadržaj koji primeti na internetu.

Po završetku kviza, od 17 časova, biće organizovana panel diskusija koja će se uživo prenositi putem Fejsbuk stranice Fondacije. U diskusiji će učestvovati šestoro učenika osmih razreda različitih osnovnih škola koji će razgovarati o svojim iskustvima u korišćenju interneta, društvenih mreža, mobilnih aplikacija, igara, o rizicima i opasnostima, i istovremeno savetovati vršnjake kako da brinu o svojoj bezbednosti.

Narednog dana, u sredu, od 18 časova, u OŠ "Sečenji Ištvan" biće organizovana tribina o bezbednoj upotrebi interneta namenjena roditeljima, a vodiće je osnivač Fondacije, Igor Jurić.

- Obeležavanje "Dana sigurnijeg interneta" je prilika da se svi aktiviramo i pozabavimo temom interneta, njegovih dobrih ali i mračnih strana koje, nažalost, mogu da izazovu i fatalne posledice. Živimo u vremenu u kome je gotovo svima jasno da je internet neophodnost i da je vrlo koristan, a isto tako, svesni smo i činjenice da je reč o mestu na kome se odvijaju razne vrste nasilja. Suština je da budemo edukovani, da znamo da prepoznamo opasnost i da se postavimo tako da problem ne bude veći od nas samih. Sve je moguće rešiti, ali ključna stvar jeste "kako" - poručuje Jurić, uz komentar da smatra da je rešenje u kontinuiranoj informisanosti i edukaciji.

Fondacija "Tijana Jurić" poziva decu, mlade i roditelje da iskoriste ovu priliku i aktivno se uključe u ponuđene programe kako bi proverili svoje znanje i saznali korisne informacije.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.