Komentara: 0
Pregleda: 2893

Aktivnosti hokejaškog kluba "Spartak" tokom vikenda

05.03.2013. u 10:44h
Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Vikend za nama (02.-03.mart 2013.) je bio bogat sadržajem i aktivnostima HK Spartak iz Subotice. Prvenstvo i sezona se polako približavaju kraju, i na rasporedu su bile veoma važne utakmice i turniri.
Aktivnosti hokejaškog kluba "Spartak" tokom vikenda

Selekcija U-8 je učestvovala na turniru "A" kategorije u Budimpešti u nedelju 3. marta gde je odmerila snage sa najboljim timovima u svom uzrastu u celoj Mađarskoj. HK Spartak je u najmanju ruku bio ravnopravan protivnik na svih 5 utakmica i još jednom potvrdio kvalitetan i stručan rad u klubu.

Odigrali su ukupno 5 utakmica na kojima su ostvarili 2 pobede, 2 nerešene i 1 poraz, a ostvareni su sledeći rezultati:

  • Spartak - MAC    2:1
  • Spartak - UTE      1:1
  • Spartak - Sportorszagi Csapak     0:1
  • Spartak - FTC    1:1
  • Spartak - Polus Pingvinek   4:1

Za HK "Spartak" su nastupali: Đukanović Luka, Sabo Rac Albert, Pećerić Petar, Sabo Rac Maksim, Horvat Marko, Herbatin Oliver, Kostić Luka, Mickoski Miloš, Antonijević Aleksandar, Kiš Matej, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej. Trener: Brestovac Uroš i Wittmer Karl

Selekcija U12 je nastupala u Prvenstvu Mađarske (kao ekipa Spartak Tisza Volan - fuzija sa ekipom iz Segedina) u nedelju 03.marta 2013.godine u Budimpešti protiv domaćina KMHC B i ostvarila pobedu 0:6. Svi igrači su prikazali veliko umeće i dobru igru, prvenstveno u odbrani, što im je i donelo izuzetan rezultat. Za zajedničku ekipu iz HK Spartak su nastupali: Katančić Erik, Sigulinski Filip, Rackov Viktor, Vaštag Mark i Papić Sergej. Trener: Barkley Darcy

Aktivnosti hokejaškog kluba "Spartak" tokom vikenda

Selekcija U14 je odigrala svoju utakmicu u Prvenstvu Mađarske u subotu 02.marta 2013. u Segedinu, gde su dočekali veoma neugodnu ekipu i velikog rivala - ekipu Ferencvaroš, u doigravanju za 3.mesto u play-off i ostvarili veoma važnu pobedu od 7:4. Izuzetan start kombinovane ekipe igrača iz Subotice i Segedina je odredio dalji tok meča i ukupnog pobednika kada je napravljena nedostižna razlika od 5:0 u prvoj trećini. Svojim zalaganjem i kvalitetom posebno se istakao Subotić Srđan, koji je bio strelac 4 pogotka za domaću ekipu.

Selekcija U16 je odigrala 2 utakmice tokom vikenda, i to po jednu u subotu i jednu u nedelju (02. i 03.mart 2013.) u Prvenstvu Mađarske, u kombinovanoj ekipi sa Tisza Volan iz Segedina. Na žalost u obe utakmice su zabelećeni porazi, i to na domaćem terenu u subotu od Dunaujvaroša sa 4:11 i u nedelju od ekipe UTE/Vašaš C - 2:7. Ekipa Spartak Tisza Volan je bila oslabljena neigranjem većeg dela standardnih igrača zbog bolesti.

Ekipa seniora HK Spartak u narednom vikendu putuje u Sarajevo (Bosna i Hercegovina) gde će odigrati 2 prijateljske utakmice sa njihovom nacionalnom reprezentacijom, u vidu nastavka saradnje svih selekcija oba kluba. Na put se kreće u četvrtak 07.marta doke je povratak predviđen u nedelju. Istovremeno će putovati i svoje sparing mečeve odigrati i kombinovana ekipa U14/U16 sastavljena od igrača iz Subotice.

Aktivnosti hokejaškog kluba "Spartak" tokom vikenda

Regularni/ligaški deo Prvenstva Srbije za sezonu 2012/13 je završen prethodnog vikenda, i na kraju je HK Spartak zauzeo odlično 3.mesto u konkurenciji 6 klubova. HK Spartak se plasirao iza HK Partizan i HK Vitez (oba iz Beograda), a ispred HK NS Stars, HK Crvena Zvezda i HK Beograd. Sada nastupa pauza pred play off zbog obaveza reprezentacije Srbije do 18 godina na Svetskom prvenstvu, koje se i odigrava u Beogradu.

Na žalost, usled veoma toplog vremena i visokih temperatura za ovo doba godine, koje su prisutne u poslednjih nekoliko dana, HK Spartak će na Gradskom klizalištu u Subotici imati ledenu površinu samo do srede (06.mart 2013.), tako da će i ove, kao i svake prethodne sezone u samu završnicu prvenstva za sve kategorije ući bez "leda u nogama" što neprocenjivo umanjuje sve šanse za zapaženiji rezultat. Ipak, nada ostaje u obećanje Gradskih vlasti vezano za pokrivanje Stadiona malih sportova u Subotici u narednih nekoliko meseci, kako bi sportovo na ledu sledeću sezonu dočekali sa "krovom nad glavom" što bi ujedno trebalo da znači i produženje sezone leda na klizalištu za neka 2 meseca.

Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2893
Povezane teme

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.