Komentara: 9
Pregleda: 2879

Aktivisti organizacije "Krov nad glavom" pozivaju Subotičane da se pridruže akciji pomoći socijalno ugroženim građanima

18.11.2020. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Aktivisti subotičkog ogranka Združene akcije "Krov nad glavom", uz podršku partnera iz 4. Mini Jugoslavije, će u subotu, 21. novembra, kuvati "veliki ručak solidarnosti" i vršiti podelu obroka našim najugroženijim sugrađanima.
Aktivisti organizacije "Krov nad glavom" pozivaju Subotičane da se pridruže akciji pomoći socijalno ugroženim građanima

Iz ogranka objašnjavaju da je pandemija korona virusa slikovito pokazala na koji način funkcioniše naše društvo, isitičući da mnogo naših sugrađana živi u teškom siromaštvu i nemaštini, a neki su čak i na ulici.

- Njima su nedostupne i uskraćene najosnovnije životne potrebe. Zato smo odlučili, nakon podele paketa osnovnih životnih namirnica u prvom talasu epidemije ovog proleća, da ovog puta pokrenemo akciju kuvanja svakog vikenda, za koju se nadamo da će zaživeti na duže staze ukoliko nam epidemiološke okolnosti i resursi to budu dozvoljavali - predočavaju iz ZA "Krov nad glavom" Subotica - Ne želimo da delimo milostinju, već da podelom obroka solidarnosti pomognemo onima za koje su pristojan ručak i pun stomak luksuz. Time želimo da skrenemo pažnju javnosti na ljude koji žive na ivici egzistencije, ali i da postavimo pitanje: da li je normalno da neko nema šta da jede dok drugi bacaju hranu i zašto niko od institucija ne preduzima ništa kako bi se to promenilo, naročito u jeku pandemije i opšte nesigurnosti u kojoj se svi nalazimo.

Orgaizatori pozivaju solidarne ljude koji poseduju automobil ili kombi, a želeli bi da se priključe akciji "Obrok solidarnosti" kroz razvoženje hrane ugroženima na adresu, da se jave putem mejla.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2879

Povezana vest

Povezane teme

Humanitarna akcija

krov nad glavom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.