• Pregleda: 2139

Akcija "Selu u pohode" sutra u Čantaviru

U mesnoj zajednici Čantavir, u sredu, 28. januara u periodu od 9 do 12 čadova održaće se još jedna akcija u kampanji "Selu u pohode" koja ima za cilj brigu o javnom zdravlju sugrađana. Kroz niz aktivnosti zdravstvenih radnika građani MZ "Čantavir" moći će da urade kontrolu zdravlja i dobiju savete lekara o zdravim načinima života.
Akcija "Selu u pohode" sutra u Čantaviru

Zdravstveno edukativnu akciju organizuju Crveni krst Subotica, Zavod za javno zdravlje Subotica, Dom Zdravlja Subotica - Služba za preventivni rad i Zdravstva ustanova "Apoteka".

Za sve meštane MZ "Čantavir" u vremenskom periodu od 9 do 12 časova ekipe na terenu će omogućiti besplatno  merenje krvnog pritiska, šećera u krvi, masnoće u krvi (holesterol, trigliceridi), telesne visine i težine, kao i merenje obima struka.

Za lica koja su podgojena, gojazna ili imaju predispozicije da budu gojazna biće omogućeno određivanje indeksa telesne mase (BMI) i procenta masnog tkiva. Od ostalih aktivnosti lekari i farmaceuti će savetovati građane o zdravim stilovima života i prikupljati stare lekove.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Uvek u pravu Odgovori
U Čantavir se u pohode uglavnom ide noću. To su mnogi oštećeni osetili na svojoj koži.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.