Komentara: 5
Pregleda: 3685

Akcija "Selu u pohode" održana danas na bazenu u Dudovoj šumi

20.08.2014. u 15:17h
Izvor: RTV City
Na bazenu u Dudovoj šumi danas je održana akcija Selu u pohode. Ovo je 9. akcija po redu koju organizuju Crveni krst, Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja i Apoteka Subotica.
Akcija "Selu u pohode" održana danas na bazenu u Dudovoj šumi

Uz savete lekara i farmaceuta , građani su bili u prilici da provere visinu krvnog pritiska, šećera u krvi, masnoće kao i da im se odredi indeks telesne mase i procenat masnog tkiva. Organizovano je i prikupljanje starih lekova kao i distribucija promotivnih materijala, a sve sa ciljem da se podigne svest građana o značaju preventivih pregleda.

Prema rečima doktorice Pavić, u akcijama se i dalje beleži povećan broj građana sa povišenim krvnim pritiskom. Među njima ima i onih koji do tada nisu znali da imaju ovaj problem, a u najvećem broju slučajeva radi o pacijentima sa dijagnozom, koji ne poštuju preporuke lekara i preskaču propisane terapije pa uzimaju lekove po svom nahođenju.

Akcija "Selu u pohode" održana danas na bazenu u Dudovoj šumi

Doktorica Zorica Dragaš iz Zavoda za javno zdravlje kaže da u akcijama ovog tipa Centar za promociju zdravlja sprovodi svoju osnovnu delatnost, a s obzirom na lokaciju, današnje aktivnosti usmerene su ka mlađem stanovništu.

Boris Vugdelija je jedan od građana koji su danas prekontrolisali svoje zdravlje. Kako kaže, uvek kada je u mogućnosti, posećuju ovakve akcije. Vugdelija ističe njihov značaj i skreće pažnju na mali stepen svesti o prevenciji, naročito kod mlađeg dela stanovništva.

Izvor: RTV City
Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi Akcija "Selu u pohode" na bazenu u Dudovoj šumi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3685
Povezane teme

selu u pohode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.