• Pregleda: 1169

Akcija OŠ "10. oktobar" za lepši Božić dece iz socijalno ugroženih porodica

Osnovna škola "10. oktobar" iz Subotice ove godine po šesti put organizuje humanitarnu akciju "Osmeh u kutiji". Cillj akcije je da se deci-učenicima koji žive u težim materijalnim uslovima ulepšaju božićni praznici.
Akcija OŠ "10. oktobar" za lepši Božić dece iz socijalno ugroženih porodica

Sa puno ljubavi, brižno se sakupljaju i pakuju u kutije pokloni koje će obradovati decu i izmamiti osmeh na lica. Deca kroz ovu akciju uče važnu životnu lekciju.

- Akcija u kojoj učestvuju učenici, njihovi roditelji, kao i nastavnici škole je postala tradicionalna, počinje svake početkom novembra, a traje do polovine decembra kada se pokloni daruju za božićne praznike. Na ovaj način i deca u školi uče najvažniju lekciju, a to je biti human! - kaže Melinda Đurić Kiš, direktorka ove obrazovne ustanove

Škola svake godine darovima obraduje oko 150 mališana, a kako kažu, osmeh na licima dece se ne zaboravlja. Ove godine je odlučeno da deo prikupljenih paketića škole bude darovan Crkvi Isusa Radnika u Kertvarošu, gde će se 22. decembra, uz koordinaciju Župnika Jožefa Sakalja, podeliti mališanima.

Akcija škole "Osmeh u kutiji" predstavlja iskustvo koje ispunjava srca svih učenika i nastavnika škole, poručuju iz OŠ "10. oktobar".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.