Komentara: 25
Pregleda: 5966

Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima

03.10.2013. u 18:08h
Izvor: RTV Yueco
Oftalmološka služba “Perfect Vision” koja se nalazi u sklopu poliklinike „Kuća zdravlja„ započela je akciju preventivnih sistematskih pregleda vida dece uzrasta od 4 godine.
Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima

Pregledom će biti obuhvaćena deca koja pohađaju vrtiće PU „Naša radost“, a cilj akcije je pravovremeno otkrivanje nepravilnog razvoja vida, kako bi se na vreme krenulo sa lečenjem, jer ukoliko se određeni poremećaji u razvoju vida otkriju tek u sedmoj godini života, što predstavlja uobičajeno vreme kod nas za prvi oftalmološli pregled, može biti kasno za lečenje određenih nepravilnosti vida.

Oftalmološka služba „Perfect vision“ danas je sistematski pregled vida obavila deci koja pohađaju objekat „Marjai Maria“ PU „Naša radost“ u Kertvarošu. Vapitači ocenjuju pozitivno akciju „Kuće zdravlja“.

Cilj sistematskih pregleda vida za decu uzrasta od 4 godine, jeste da se ukaže na neophodnost preventivnih pregleda upravo u ovom životnom dobu deteta kada se vid razvija. Vid može da se razvija pravilno ili nepravilno, odnosno mogu se javiti određene razvojne greške u vidu, poput: kratkovidosti, dalekovidosti, astigmatizma, a uz to i razrokost. Kod nas je još uvek razvijena praksa da se prvi oftalmološki pregled kod dece obavlja u sedmoj godini života, pre polaska u školu, što može biti kasno za lečenje vida kod određeneih nepravilnosti, poput slabovidosti.

Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima

Akcija sistematskih pregleda vida oftalmološke službe „Perfect vision“ „Kuće zdravlja“ započeta je u oktobru i trajaće do juna 2014. godine. Za vreme trajanja akcije oftalmološki pregled će biti obavljeni u svim objektima „Naše radosti“, a roditeljima je ostavljena mogućnost da ukoliko njihovo dete ne bude u vrtiću u vreme kada stručni tim „Kuće zdravlja“ bude obavljao preglede, mogu da se jave u „Kuću zdravlja“ i zakažu besplatan pregled za svoje dete.

Izvor: RTV Yueco
Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima Akcija "Kuće zdravlja" u subotičkim vrtićima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 5966
Povezane teme

kuća zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.