Komentara: 0
Pregleda: 2358

Akcija kontrole zdravlja u MZ Aleksandrovo

23.03.2017. u 16:35h
Izvor: Subotica.com
Centar za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje, u partnerstvu sa Domom zdravlja, sutra će od 9 do 12 časova u prostorijama MZ Aleksandrovo organizovati akciju kontrole zdravlja.
Akcija kontrole zdravlja u MZ Aleksandrovo

Akcija je deo obeležavanja Meseca borbe protiv raka, čiji je cilj prevencija rizičnih ponašanja i promocija skrining pregleda.

Zaposleni Doma zdravlja će meriti vrednosti krvnog pritiska, šećera i masnoća u krvi, a zainteresovanim građanima će biti uručen i FOB-test za otkrivanje minimalne količine krvi u stolici. Lekar će svim ženama pregledati dojke i dati savete za samopregled, kao i ukazivati na važnost odazivanja na skrining mamografiju i PAPA test.

Lekari i medicinske sestre Zavoda za javno zdravlje  građanima će meriti telesnu visinu i težinu, kako bi utvrdili stepen uhranjenosti. Svim pušačima i onima koji su izloženi duvanskom dimu biće izmerene vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu na aparatu smokilajzer.

Posle izvršenih merenja svi sugrađani će dobiti savete o zdravom načinu ishrane i drugim zdravim ponašanjima. Pušači će dobiti savete kako da budu efikasni u ostavljanju cigareta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2358
Povezane teme

kontrola zdravlja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.